ОСВ-96 НЕ ПРАШТА:Хути уништавају непријатеља руским тешким снајперским пушкама [ВИДЕО]

ОСВ-96

Хуту-милиције из шиитског покрета отпора „Ансар Алах“ веома успешно користе савремено стрељачко оружје које је произведено у Русији. Једна од најпопуларнијих пушака међу борцима-снајперистима, која је такву оцену могла да добије искључиво на основу практичне примене у борби, јесте тешка руска снајперска пушка ОСВ-96 „Взломщик“ (срб. Провалник)

У наоружању јеменске армије налазиле су се и нове руске снајперске пушке ОСВ-96 „Взломщик“ (срб. Провалник) калибра 12,7×108мм. Јемен је пре рата за своје специјалне јединице и саставе Републиканске гарде, набавио различите моделе руског стрељачког оружја, које има доста јаку репутацију на овом простору. Поред тешке снајперске пушке ОСВ-96 „Провалник“, Јемен је набавио и митраљезе РПК-203, „Печењег“ и тешки митраљез „Корд“. У руке Хута, тачније бораца шиитског покрета „Ансар Алах“, пала је велика количина различитог оружја приликом заузимања војних складишта и заплене од погинулих нерпијатељских војника у борбама.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=62&v=ntiVe4_C4B8

„Провалник“ је настао од базичне верзије снајперске пушке великог калибра В-94 „Волга“ у кал.12,7мм. Деведест-четворка је прошла кроз фазу опитних тестова, и на основу тих резултата уочено је да постоји велики простор за њено даље унапређење. У том смислу, одрађен је пројекат њене дубоке модернизације, а модернизована пушка је добила ознаку ОСВ-96. Паралаено са тим, радило се на даљем усавршавању муниције калибра 12,7×108мм. Наиме, специјалне јединице које су употребљавале ову пушку указале су на то да стандардни типови муниције немају баш високу прецизност, када се гађају мете које су удаљене преко 1500 метара. У складу са овим захтевима, развијен је снајперски метак, који је намењен употреби на далекометним снајперским пушкама ОСВ-96.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Поред Јемена, ова пушка се доста ефикасно употребљава и на подручју Сирије, где су са овим оружјем пре свега наоружане специјалне јединице сиријских безбедносних снага. Борци који су имали част да „дуже“ ову пушку, у великој мери цене њену прецизност и оно што је посебно истакнуто, њену изузетну поузданост. Ова пушка је практично неуништива и лако подноси веома запрљане услове експлоатације, без губитка своје ефикасности. Посебно се истиче њена употребљивост приликом уличних борби, када треба неутралисати непријатељске утврђене тачке и снајперска гнезда. Наиме, зрно калибра 12,7 мм које испаљује ова пушка, је као од шале пробијало носеће зидове кућа на даљинама и до 1000 метара, те уништавало непријатељску живу силу која се у том моменту тамо затекла. На отвореном простору су регистровани погоци на даљинама и до 1,800 метара. Пушка је опремљена и са ноћним нишанским уређајем који обезбеђује дејства и у ограниченим оптичким условима. Пуни се оквиром од пет метака, а борбени темпо паљбе је ограничен на 10 метака. Тежина пушке без оптике износи 11,7 кг.

ОСВ-96
ПРАВО У ЦЕНТАР: Соколови упознали руске и белоруске официре са пушком „Црна стрела“ [ВИДЕО]

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *