Погледајте са чиме се суочавају чувари руских затвора [ВИДЕО]

Чувари

Чувари казнено-поправне институције која се налази у Нижњем Тагилу, успели су да „пацификују“ беспилотни квадкоптер који је носио веома важан поклон криминалцима који служе казну у овом затвору

Како преноси интернет портал накануне.ру, чувари затвора у Свердловској области су успели да открију и неутралишу беспилотну летелицу-квадкоптер, са којим је покушано да се у унутрашњост затвора прошверцује телекомуникациона опрема.

Квадкоптер се из изузетно неприступачног правца приближавао зидинама које опасавају затвор. Чим су га чувари који су размештени на осматрачницама уочили, алармирали су управника затвора. Он је наредио чуварима да остану прибрани и наставе да прате летећи објекат.

Чувари
ВДВ спрема десант на Крим са 40 авиона и 2,000 падобранаца

На видео снимку се види како један од чувара затвора успева да ухвати беспилотну летелицу. Није за сада јасно како су чувари уоште дошли на идеју да један овакав објекат ухвате голим рукама, јер је исти могао да буде употребљен за ношење експлозивне направе.

Такође, нема података који би открили да ли је цела операција хватања дрона реализована помоћу техничког средства.Познато је да Росгвардија има у свом саставу специјално ручно противлектронско оружје које личи на пушку, а које је намењено за обарање дронова.

Пошто је непозвани квадкоптер „заробљен“, одмах је однет на преглед. Чувари затвора су у присуству управника размотали један пакет у коме су се налазила четири мобилна телефона, три сим-картице и једна micro SD картица.

За сада се не зна коме је овај пакет био намењен. У току је истрага.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *