Иранци на бази топова ЗУ-23 направили своју „Шиљку“

ЗУ-23-2

Ради се о мобилном артиљеријском средству „Mesbah-1  на коме се налазе четири двоцевна совјетска топа ЗУ-23-2. Његова основна намена је да огромном густином ватре обори нисколетеће ваздушне циљеве, као што су крстареће ракете.

Mesbah-1 је ирански противваздухопловни систем који је направљен за борбу против крстарећих ракета. Основно наоружање чине четири двоцевна совјетска топа ЗУ-23-2 који се налазе на ротирајућем носачу.Њега су развили ирански инжењери 2010. године. У изворној верзији се налазио на вучној приколици, док је његова модификација мобилна тј. постављена на транспортни камион.

 ЗУ-23-2
Mesbah-1 ЗУ-23-2

Сваки од ових топова  користи своје магацине са гранатама. Брзина паљбе по једном топу ЗУ-23-2 износи 2,000 граната у минути. То практично значи да у теоретским условима Mesbah-1 може да испали готово 8,000 граната у мунути. Међутим, незванично, ирански конструктори су ограничили његову брзину паљбе на 4,000 граната у минути ради рационалне потрошње муниције, али и стабилности платформе на којој се налази.

ОСВ-96
ОСВ-96 НЕ ПРАШТА:Хути уништавају непријатеља руским тешким снајперским пушкама [ВИДЕО]

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Систем је опремљен радаром и опто-електронском јединицом која после детектовања аутоматски прати свој циљ. Овај радар је описан као тродимензионална равна антена са одличним карактеристикама када је у питању прецизност у одређивању позиције захваћеног циља и његовог праћења.

VHS-2
Хрватска пушка VHS-2 ушла у наоружање полицијских јединица Федерације БиХ

Ефективни домет овог система је до 2,500 метара, а максимални до 4,000 метара. Брзина паљбе износи 4,000 (8,000) граната у минути.

ГАЗ-66
ФРОНТ ДОНБАС: Борци ДНР уништили камион украјинске војске ГАЗ-66 [ВИДЕО]

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *