Ми-35М уништио позицију терориста у Ираку [ВИДЕО]

Ми-35М Ирак

Ирачки хеликоптери Ми-35М су извели операцију потраге и ликвидације терориста у пограничном појасу за Сиријом. У акцији je учествовала два “летећа тенка”

Хеликоптери Ми-35М су уочили једно возило које је превозило терористе. Чим су угледали хеликоптере, терористи су напустили возило и побегли у један усек који се налазио у пустињи. Међутим хеликоптерима није био проблем да овај усек добро протресу топовима ГШ-23, које имају у своме наоружању. Том приликом су ликвидирана најмање два припадника тзв. “Исламске државе”.

 

Ирачка војска у свом саставу поседује две ескадриле хеликоптера Ми-35М (25).

САД
ПОГЛЕДАЈ:САД донирале БиХ 20 оклопних возила „Хамви“

Двоцевни спрегнути топ ГШ-23 (конструкција Грјазева и Шипунова) је намењен за опремање ударних борбених хеликоптера Ми-24ВМ и његове дубоко модернизоване варијанте Ми-35М. На верзију хеликоптера Ми-24ВМ је постављена специјална гондола НППУ-24 (рус. Несъемная Подвижная Пушечная Установка) на коју је монтиран топ ГШ-23, уместо дотадашњег тешког ротационог 4-цевног митраљеза ЯкБ-12.7.

Џабхат ан-Нусра
ПОГЛЕДАЈ:Белоруски нациста који је ратовао у Донбасу погинуо у редовима покрета „Џабхат ан-Нусра“

Ефективни домет ових топова је до 2000 метара. Основна његова карактеристика је изузетно висока брзина паљбе, која у зависности од верзије овог топа, може да достигне вредности и до 3,400 граната у минути.  Изузетно висока почетна брзина гранате (1000 м/сек) у комбинацији са њиховом масом је довољна да се неутралише велики број средње-оклопљених циљева на земљи и ваздуху, на средњим и блиским одстојањима.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Посебно је опасан за непријатељску живу силу коју често не могу да заштите вештачке препреке (куће, импровизована склоништа), као и моторизоване колоне које су састављене од оклопних аутомобила и транспортера.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *