ПАДОБРАНСКИ ДЕСАНТ НА КРИМ: 40 авиона ИЛ-76 на два полигона избацило 2,400 падобранаца (ВИДЕО)

Десант на Крим

Преко 2,400 падобранаца из састава Новоросијске десантно-јуришне обједињене групе је извело ваздушни десант на источне обале Крима. Цела вежбовна операције је реализована у оквиру летњих тактичких војних вежби  Ваздушно-десантне војске (ВДВ) и Војно-транспортне авијације (ВТА) руске армије. Ово су данас саопштили представници информативне службе руског Министарства одбране а пренео интернет портал ТАСС.

 „У оквиру извођења заједничке тактичке војне вежбе јединица Ваздушно-десантне војске у координацији са Војно-транспортном авијацјом, ангажовано је више од 2,400 падобранаца Новоросијске десантно-јуришне обједињене групе. Цела група је полетела са војних аеродрома „Иваново“ и „Уљановск“ и после дугачког прелета извршили падобрански десант на војне полигоне „Наманскаја“ и „Охчи-Оба“ које се налазе на Криму“- речено је у саопштењу Министарства одбране.

АК-74М
ПУЦЊАВА У БАНАТУ:Руси и Срби извршили десант на Ковин разбили терористе и ослободили таоце [ФОТО]

Сам ваздушни десант је реализован са висине до 600 метара. У њему је учествовало 40 авиона ИЛ-76 из састава Војно-транспортне авијације. Операција је изведена у два паралелна авио-десантна ешелона. Према сценарију вежбе, падобранска група је имала задатак да после извршеног десанта, и ступања на тло, енергично заузме све објекте у којима се налазио непријатељ, и изврши његову ликвидацију.

 „У оквиру основне етапе ове вежбе која се реализује на Криму, извршили смо десант падобранске групе јачине 2,400 људи, после чега смо успешно испунили све тактичке задатке који су задати њеним планом. После приземљења на тло, десантно-јуришна група је заузела све објекте у којима се налазио непријатељ, и извршила његово потпуно уништење. Такође, ова група је са делом својим снага овладала и аеродромом који је употребљен за слетање ваздушно-транспортне групе (авиони ИЛ-76 прим.аутора)“-  рекао је новинарима заменик начелника штаба ВДВ генерал-мајор Алексеј Наумец.

Према његовим речима, ова вежба је демонстрирала висок степен координације и професионализма који су приказале летачке посаде на авионима ИЛ-76 и јединице ВДВ.

МиГ-23
“ПАНЦИР-С1” НАШАО НОВУ ЖРТВУ:У Либији оборен МиГ-23УБ

„Важна чињеница је и да је површина на који је изведен падобрански десант, једна од најкомпликованијих када је у питању извођење оваквих операција, посебно што је у њиховој близини море. Поред тога, услед масовности десанта, исти је реализован у два паралелна ваздушна ешелона, са по 20 авиона у сваком од њих. Примењено је минимално дозвољено растојање између авиона (око 100 метара прим.преводиоца), што је захтевало додатне припреме за вежбу оваквог типа“- напоменуо је Наумец.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *