„Тигрови“ приказали дејство тенка Т-72 опремљеног новим системом заштите [ВИДЕО]

Тигрови Т-72 Сирија

Елитна сиријска формација „Тигрови“ која има ранг дивизије, приказала је на каналу Youtube ватрено дејство совјетског/руског основног борбеног тенка Т-72 на северу покрајине Хама. На овом видео-материјалу се може видети како тенк дејствује по позицијама терориста у рејону насељеног места Тел-Хаваш. Међутим не тенку се налазио један интересантан уређај који је у међувремену постао обавезан део његове опреме

Јуче је на Youtube каналу објављен видео борби за насељено место Тел-Хаваш које се налази на северу покрајине Хама/Сирија. По позицијима терористичких снага које су утврђене на ободу овог села је дејствовао основни борбени тенк сиријске војске Т-72, који налази у саставу дивизије специјалне намене „Тигрови“. На њему се налазио опто-електронски систем „Sarab-2“ („Мираж-2“) који представља активну заштиту тенка од непријатељских вођених ракета. Овај комплекс је дело домаће војне индустрије, тачније направљен је у Сирији-преноси интернет портал Anna.news.

На почетку рата у Сирији, примена вођених противтенковских система различитог типа је поражавајуће деловала на оклопно-механизоване јединице сиријске армије, које су трпеле тешке губитке. У овако сложеним условима морало се наћи брзо решење, које ће заштити оклопну борбену технику од потпуног уништења. Заједно са руским системима активне заштите (испорука тенкова Т-90А са комплексом „Штора“), сиријски инжењери су направили своју „Кућицу за птице“ која је рађена на основу модернизације система „Sarab-1“. Почетком 2017.године почели су да се појављују први тенкови опремљени модернизованим опто-електронским системом „Sarab-2“ („Мираж-2“), који су имали способност да генеришу јаче сметње у односу на своје претходнике.

Ракета Сирија
КОБНО ГРУПИСАЊЕ:Вођена ракета збрисала групу сиријских војника [ВИДЕО]

Међутим, овај тип опто-електронског противдејства је практично беспомоћан против новијих руских противтенковских система „Корнет“, које активно примењују терористичке формације на северу Хаме. Сиријске тенковске посаде покушавају да овај недостатак што више компензују активним маневрисањем оклопне борбене технике (систем пуцај и бежи).

Корнет Т-55
УНИШТЕН ИЛИ ПРЕЖИВЕО: Терористи ракетом 9К135 „Корнет-Е“ погодили Т-55 [ВИДЕО]

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *