Војска Србије тестирала руско теренско возило УАЗ Патриот

УАЗ Патриот у Србији

Поред руског теренског возила УАЗ Патриот на тестовима су учествовали и производи српске војне индустрије укључујући и српски „Панцир“ познат као ПАСАРС

Овај тест је посетио српски министар одбране као и највиши функционери овог министарства који су задужени за материјално-техничке ресурсе, а који су били домаћини овог догађаја.

УАЗ „Патриот“ је руско теренско возило са погоном на сва четири точка 4х4, кога користе припадници руских оружаних снага.Покреће га бензински мотор снаге 128 коњских снага. Маса са опремом износи 2 тоне, капацитет – до девет људи, максимална брзина – 150 km/ч. Поред војне постоји и цивилна верзија овог возила. „Патриот” за војне сврхе разликује се од цивилне варијанте пре свега по шасији, јер на точковима има ојачања од челичних кованих фелни.

Патриот
УАЗ Патриот у Србији

Код војног „Патриота” нема ни шина на крову, предвиђен је причвршћивач за приручни алат (алат за ручно обављање инжињеријских радова), причвршћивач канистра за воду, уље и наоружање. Поред класичне верзија у наоружању руске армије се налазе специјални верзије „Патриота“ који је опремљен системом за контролу „Патриот-Окапи” (радарски систем на шасији аутомобила „Патриот”), који омогућава откривање и препознавање непокретних и покретних циљева на удаљености до 15 км.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

„УАЗ ‘Патриот’ се може користити и као командно возило на које се може уградити различита опрема и наоружање мањих димензија, тежине до једне тоне, као што су системи за везу и радио-лоцирање, ПТРК (противтенковски ракетни комплекс), ПТВР (противтенковске вођене ракете)”,  рекао је за „Руску реч” независни војни експерт Кирил Кудрјашов.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *