АКТУЕЛНОСТИ: Коме је отишао контингент од 8 хиљада нових аутоматских пушака АК-12

АК-12 Русија

Први контингент нових аутоматских пушака АК-12 у броју од 8 хиљада комада испоручен је јединицама Централног војног округа (ЦВО)- саопштено је у информативној служби ЦВО

 „Аутоматска пушка Калашњикова АК-12 се позицинирала као нова платформа, на чијој бази се планира изградња савремених модела ватреног оружја различитог калибра, како за стандардну војну намену, тако и за цивилно тржиште. Први контингент од 8 хиљада ових пушака је у оквиру велике државне одбрамбене набавке ушао у стандардно наоружање јединица Централног војног округа“- преноси интернет портал ТАСС наводе из информативне службе ЦВО.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Такође је додато да ће војници на полигонима који с еналазе у Самарској, Новосибирској и Чељабинској области и Алтајском региону, у блиском временском периоду у пракси применити нову аутоматску пушку.

У Централном војном округу истичу да ново оружје које су добили, поседује висок степен ергономичности.

АК-12 разлике са цивилном верзијом
Бојеви АК-12 и његов цивилни брат TR3: У чему је разлика?[ВИДЕО]

 „Примењена техничка решења су довела да повећања прецизности ватре, значајно је побољшана и отпорност пушчане цеви, а ау самој производњи аутоматске пушке шримењена је нова технологија“- преноси интернет портал Взгљад.

Аутоматска пушка АК-12 је конструисана у циљу замене стандардне АП АК-74 и модификација направљених на бази ове пушке. Падобранске јединице су средином априла ове године, прве добиле нове АК-12.

Централни војни округ-ЦВО обухвата оперативне војне јединице свих видова и родова које се налазе на простору Сибрирског, Уралског и Приволошког федералног округа (површина око 7,06 милиона км2), осим јединица Ракетне војске стратешке намене. Команда ЦВО се налази у Јекатеринбургу. У његовом саставу се налазе копнене снаге које се састоје из две комбиноване армије. Ту се налазе и две бригаде Ваздушно-десантне војске, као и две специјалне бригаде из састава СпН ГУ. Ваздушно-космичку војску представља 14.армија ВВС и ПВО.

АК-74М
НОВОСТИ:Руска армија добила 6,000 пушака АК-74М „Обвес“ које су недавно виђене у Србији

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *