УМЕСТО НОГЕ МОЖЕ И ТОП:Руски тенк Т-90А „Владимир“ учествовао у изазову Bottle Cap Challenge [ВИДЕО]

Владимир одврће чеп

Руски тенк Т-90А који се налази у саставу сиријске армије учествовао је у изазову Bottle Cap Challenge, односно отвори чеп ногом из окрета. Само, овај пут то није одрађено ногом, него са тенковским топом 2А46-М5 калибра 125мм, који је основно наоружање основног борбеног тенка Т-90А познатијег као „Владимир“

Основни борбени тенк Т-90А “Владимир“ је стекао озбиљну репутацију у сиријском сукобу. Где год да је употребљен, он је био својевсртан весник победе. Посебно се истакао у борбама за Алепо и око Палмире. Такође, и у последњој већој операцији сиријске војске приликом ликвидације велике исламистичке енклаве у Источној Гути, овај тенк је узео свог учешћа.

У односу на свог претходника (мисли се на основни борбени тенк Т-72), ОБТ Т-90А има знатно савременији систем за управљање ватром-СУВ, квалитетнију  оклопну заштиту ојачану електро-оптичким комплексом “Штора”, динамичким плочама постављеним преко основног вишеслојног оклопа – “Контакт-5” , као и модернизовани топ у кал.125мм који у комбинацији са СУВ обезбеђује далеко боље разултате када је у питању прецизност ватре. Захваљујући овоме, овај тенк може из покрета, без обзира на доба дана (дан/ноћ), да уништи непријатељске тачкасте циљеве на даљинама и до 5,000 метара, употребом ласерски навођених ракета 9К119М “Инвар-М” које се испаљују из топа.

Т-72Б3 Србија
СИЛА ОД ТЕНКА: Т-72Б3 има способност да испаљује хиперзвучне пенетраторе „Свинец-2“

Најновија дубока модернизација тенка Т-90М „Прорыв-3“, управо представља концентрацију нагомиланих борбених искустава из Сирије. Захваљући томе, ова варијанта тенка се високо котира када је у питању његов укупан квалитет, где се сматра за један од најбољих тенкова данашњице.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *