ТРАГЕДИЈА У ЛАВОВУ:Пред очима НАТО официра потонуо украјински гусеничар са све посадом

НАТО Украјина БМД-2

Најмање три припадника украјинске војске се удавило у десантном борбеном возилу БМД-2. Инцидент се догодио у Међународном центру безбедности у Лавовској области. Вежбом су руководили официр НАТО који су на лицу места хтели да се увере у борбену способност најквалитетнијих украјинских војних састава

Три украјинска војника су се удавила за време војне вежбе којом су командовали официри НАТО – саопштила је информативна служба Народне милиције ДНР, позивајући се на своје обавештајне изворе. Инцидент се десио када је приликом форсирања водене препреке потонуо један БМД-2 (борбено оклопно возило десанта) у коме се налазила група украјинских војника.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Трагедија се десила у Међународном центру безбедности у Лавовској области. Наиме, под командом официра НАТО војници су учествовали у вежби савлађивања водене препреке на десантним борбеним возилима БМД-2. Међутим, осам тона тежак десантни гусеничар из састава 95. аеромобилне бригаде украјинске армије у једном моменту је нестао са водене површине. Он је потонуо заједно са посадом и украјинским инструкторима.

РПГ-7 Украјина НАТО
САД испоручиле Украјини ручне ракетне бацаче PSRL-1 који су „неуспешна“ копија руског РПГ-7

БМД-2 је возило које има амфибијске карактеристике, али само у случају да са њим управља квалификована и обучена посада. Основно наоружање је аутоматски топ у калибру 30мм (модел 2А42), као и вођене противоклопне ракете (Фагот/Конкурс) које се налазе на врху његове куполе. Одликује га велика покретљивост и релативно слаба оклопна заштита. Покреће га дизел мотор који генерише 240 коњских снага. Може да се десантира из авиона специјалним падобранима.

Налази се у наоружању руске, узбекистанске и украјинске армије. Претпоставка је да украјинска војска  располаже са 60-80 возила овог типа, од чега се 75% налази у високо-мобилним јединицама.

Крим
Украјински генерал Смешко забринут размерама и организацијом руског десанта на Крим

Министарство одбране Украјине није коментарисало овај инцидент, јер је заузето изборним процесом у овој земљи.

Извор РГ

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *