РУСКИ ЕКСПЕРТ: Амерички F-35 Lightning II је „ајфон“ у односу на руског ловца Су-57

F-35 Lightning II

Војни експерт Андреј Фролов назвао је америчког ловца пете генерације F-35 Lightning II „ајфоном“ у поређењу са руским опонентом Су-57. Оволики степен „компјутеризације“ једног борбеног авиона може да донесе више штете него користи, сматра руски специјалиста

Специјалиста сматра да је F-35 Lightning II далеко „компјутеризованији“, што га чини рањивијим. Према његовом мишљењу, амерички ловац се по аналогији са „паметним“ телефоном може показати као бескорисна играчка или гомила прескупог гвожђа уколико „стално није прикључен на Apple Store и врши редовна ажурирања“.

 „Произвођач ове летелице може у сваком часу да блокира систем помоћу којег функционише овај авион. Могућности Су-57 су и даље под велом тајне, али мислим да он није у толикој мери комјутеризован као F-35 Lightning II“- тврди руски војни експерт чије речи преноси интернет портал РИА Новости.

F-35A
ДАЛЕКИ ИСТОК: У току потрага за несталим ловцем F-35A који се изгубио изнад Пацифика [ИНЦИДЕНТ]

Фролов такође сматра, да је F-35 Lightning II има доста конструкционих недостатака, који код руског ловца не постоје. Тако на пример, F-35 Lightning II носи убојна средства на спољним носачима што смањује његову „невидиљивост“.

 „F-35 је конструисан да буде универзалан авион за сва три вида амаеричке војске  – флоту, ратно ваздухопловство и корпус морнаричке пешадије. То је битно утицало на специфичност његове конструкције, што у збиру није донело жељене резултате“- закључио је Фролов.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

F-35 је амерички авион пете генерације. Његова производња је почела 2006.године, а експлоатација у оперативним јединицама ратног ваздухопловства 2012.године, Производи се у три варијанте: стандардна варијанта за ратно ваздухопловство САД, варијанта са скраћеним или вертикалним полетањем која је развијена за Корпус морнаричке пешадије, и палубна варијанта за јединице ратне морнарице.

Author: URAN

1 thought on “РУСКИ ЕКСПЕРТ: Амерички F-35 Lightning II је „ајфон“ у односу на руског ловца Су-57

  1. Samo Srbija da nabavi 15 komada mig-35
    I jos 6 komada mig-29 modernizovanih na 4++ bice dovoljno sa postojecim.
    I s-400 sa bikovima i pancirima.
    I novim tenkovima T-90 armata bar 50 komada.Bilo bih dovoljno.Da razvijemo sopstvenu namensku industriju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *