Ескалација америчких губитака у Авганистану

Експерт Ескалалација губитака Амерички подофицири су дегенерици

У Авганистану су погинула два припадника Војске САД. Поново су у акцији страдали припадници специјалних јединица, који су учествовали у операцији против талибана у провинцији Кандахар. За овај инцидент је осумњичен припадник Афганистанске Националне Армије. Ескалација губитака се наставља

Јуче су у провинцији Кандахар погинула два америчка војника из састава специјалних снага. Инцидент се десио у војној бази Танавачи, коју иначе контролишу локалне снаге Афганистанске Националне Армије (АНА).Иначе ова година је почела веома лоше по америчке снаге у Афганистану. Може се рећи да је у односу на прошли релативно миран период, видљива је ескалација губитака у живој сили

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Наиме, један од припадника Афганистанске Националне Армије је из чиста мира отворио ватру на групу америчких командоса, који су боравили у бази. Том приликом су погинула два америчка војника. У узвратној паљби нападач је такође ликвидиран. Каснија истрага је утврдила да се ради о убаченом припаднику групе Талибан, који се инфлитрирао у истурену базу Афганистанске Националне Армије. 

Талибани
ОДЛЕТЕ У ВАЗДУХ: Талибани објавили снимак заседе у којој су погинули амерички војници [ВИДЕО]

Треба напоменти, да су значајни губици америчке војске и њених савезника у Авганистану, последица напада од стране Афганистанске Националне Армије  , који су у међувремену заврбовани/прешли на страну талибанске гериле. Ово се у последње време све чешће дешава, и са овим проблемом америчка команда и официри из АНА не знају како да изађу на крај.

Иначе ова година је почела веома лоше по америчке снаге у Афганистану. Може се рећи да је у односу на прошли релативно миран период, видљива је ескалација губитака у живој сили.Наиме, од почетка 2019. године, па до данас, погинуло је 14 америчких војника, од чега су већина веома искусни припадници специјалних јединица, који су до сада учествовали у великом броју ратова. Последњи случај погибије америчког војника десио се 12.јула у провинцији Урузган.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *