ТЕЖАК ТЕСТ ЗА „АТЛЕТ“: Пуцаће из свог расположивог оружја по њему и подметати мине под точкове

Атлет оклопни аутомобил Русија

Опитни модели нових оклопних аутомобила „Атлет“ ће од 5 августа ући у фазу комплексних теренских испитивања. Они ће морати да савладају велики број изузетно захтевних изазова на којима ће се тестирати отпорност њихове оклопне заштите на различите типове муниције, као и на минско-експлозивна средства

Ово је за интернет портал ТАСС  рекао генерални директор „Военно-промышленной компании“ (ВПК), Александар Красовицки. Он је додао, да ће се комплетан блок тестирања за возило „Атлет“ реализовати на специјалним полигонима научно-истраживачког центра за тестирање ауто-технике у Броницима, као и полигону за тестирање оклопне борбене технике у граду Кубинка, који се налази у оквиру Министарства одбране РФ. Планирано је да се тестирања обаве и на полигону Центра за тестирање аутомобилске технике „НАМИ“ који се налази у Дмитровском рејону.

 „Атлет“ ће током теста морати да савлада неколико веома захтевних изазова. Прво, тестираће се његова свеукупна издржљивост где ће натоварено возило морати да савлада дистанцу мерену у хиљадама километара, по различитим типовима путних комуникација, укључујући и крајње негостољубиве терене на којима нема никаквих путева. Друго, тестираће се и способност возила да ради у екстремним временским условима (арктик-пустиња), као и способност савлађивања разлитичих препрека- преноси интернет портал РГ.

Алескандар Красовицки је напоменуо, да је један од најважнијих фактора које „Атлет“ мора да испуни пре евентуалног увођења у јединице руске армије, квалитет његове оклопне заштите која мора да задовољи високе стандарде када су у питању средства ове класе.

Код новог оклопног аутомобила побољшане су практично све карактеристике у односу на садашњи модел возила „Тигр“, који се налази у експлоатацији руске армије. Пре свега треба нагласити да је ново возило направљено на бази искустава борбене употребе оклопних аутомобила породице „Тигр“ у Сиријској Арапској Републици. На пример, у односу на свог претходника „Атлет“ има снажнију противминску заштиту. Ово возило може под својим точковима да издржи експлозију противтенковске мине или имровизованог експлозивног средства еквивалента 6кг ТНТ.

"Корд"
“БУШИ” ОКЛОП И ЗИДОВЕ : У Сирији примећени “Тигрови” са тешким митраљезима “Корд”

Његова укупна маса ће износити девет тона. У зависности од типа модификације возила, нови оклопни аутомобил ће моћи да превози 2-8 војника са пуном ратном опремом. Мотор ће генерисати снагу од 240 „коња“, а у перспективи се планира уградња још снажнијег погона. Максимална брзина овог возила неће бити мања од 120 км/час. Са пуним резервоваром „Атлет“ ће моћи да савлада дистанцу од 1000км.

У складу са жељама наручиоца, на „Атлет“ ће моћи да се интегришу различити типови наоружања, укључујући и даљински управљиве борбене куполе. Као и његова претходна верзија, ново оклопно возило ће бити универзална модуларна платформа за качење различитог наоружања и борбених система.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *