ФРОНТ СИРИЈА:Џихад-мобил покушао да разнесе групу сиријских војника ВИДЕО

Сирија Џихад мобил напад

Терористичка група „Хајат Тахрир аш-Шам“ на све начине покушава да спречи даљи напредак сиријске војске на северу покрајине Хама. Џихадисти из очаја све више у борбу уводе тзв. „Џихад мобиле“ са којим покушавају да преокрену ратну срећу на фронту.


Фронт Сирија/ Хама – На северу провинције Хама сиријска армија у последње време има све више успеха у борбама против терористичких снага окупљених око исламистичке групе „Хајат Тахрир аш-Шам“.  Команда сиријске војске је предузела операцију у циљу опкољавања групације од око 2-2,500 терориста који су прикупљени на потезу Кафр-Зита – Латамина – Морек. Терористи у својим дејствима све више употребљавају Џихад-мобиле са којима управљају самоубице у циљу подизања пољуљаног морала и враћања борбене иницијативе у своје руке.

Офанзива се за сада одвија на два одвојена правца. Левокрилна борбена група сиријске војске наноси главни удар на правцу Кафр Набуда – Хан Шејхун, док десно крило напада на правцу нп. Атсан – брдски појас Казанат – Хан Шејхун.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Варошица Хан Шејхун представља централну тачку операције, пошто би њеним заузимањем дошло до спајања оба крила сиријске армије и затварања обруча око терориста који би се затеклу на просторији Кафр-Зита – Латамина – Морек.

Операција се изводи даноноћно. Приметан је напредак у сиријској армији када су у питању технички новитети. Све више јединица користи прибор за ноћно осматрање, као и тактичке извиђачке беспилотне летелице. Такође руске ВКС су за последњих месец дана на овом потезу примениле широку палету високопрецизних ваздухоплових бомби и ракета, где је уништено на десетине терористичких циљева. Процене су да је од активације борбених дејстава на овом простору ликвидирано више око три хиљаде терориста.

Бомбародвање Сирија КАБ-250
Руска вођена бомба КАБ-250 разнела терористички тенк у парампарчад ВИДЕО

Без обзира на овај самоубилачки напад у коме је уништено неколико возила сиријске армије, операција се успешно наставља. Мешовита борбена група сиријске војске која надире из правца Кафр-Набуда је успела да упадне у село Хабит одакле је потисла терористичке снаге даље на исток, у правцу насељених места Абидин и Кафр Ајн. Предњи делови сиријске армије су избили на 8км од насељеног пункта Хан Шејхун.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *