РУСКИ СПЕЦНАЗ ликвидирао групу терориста у провинцији Идлиб

Идлиб руске специјалне јединице

Једна мања јединица руских командоса је у ноћи 3/4 септембра успела да се исламистима неопажено забаци иза леђа. Она је том приликом успела да уништи три објекта. Неутралисан је један бункер и два пункта у рејону села Шара на југо-истоку провинције Идлиб.

Према подацима који долазе из сиријских извора, једна ИДГ из састава ССО (руске специјалне јединице) извела је напад на позиције исламистичке групе „Сукур аш-Шам“. Напад се десио у ширем рејону села Аџаз, провинција Идлиб. Том приликом је уништена група објеката у којима се налазило неколико исламиста. Најмање двојица исламиста су погинула, док их је десетак рањено.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Исламистичка група „Сукур аш-Шам“ је признала да је у провинцији Идлиб изгубила два своја борца. Ради се о Јахја Хамид Шехаду и Абдула Хасан Зинедину. Комадна протурског „Националног фронта ослобођења“ (у ову групу улази „Сукур аш-Шам“) је изјавила, да је том приликом и нападач претрпео губитке. Наиме, они тврде да је приликом жестоког окршаја погинуо и један руски специјалац.

Сиријска армија
Сиријска армија ослободила Таману и створила услове за дубљи продор у провинцију Идлиб

Према сиријским изворима, руске специјалне јединице су извеле напад на групу терориста који су повезани са  нападима дроновима на авио-базу Хмејмим.

И прошле недеље је на овом простору регистрована акција руских специјалних јединица. Тада је убијено шест припадника групе „Ахрах аш-Шам“.

За сада са руске стране нема потврда које се тичу евентуалних активности командо-група из састава ССО. Њихово присуство је регистровано у широј зони око ваздухопловне базе “Хмејмим”, која је често на мети различитих исламистичких група.

Том приликом терористичке снаге углавном користе ракете које се испаљују из вишецевних лансера, као и ударне дронове.

Руска противваздухопловна одбрана је у околини авио-базе “Хмејмим” веома јака и без неких већих проблема пресреће “уљезе”. Том приликом се посебно истакао хибридни ракетно-топовски ПВО систем кратког домета “Панцир-С1”.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *