Америчкој војсци потребне супер-реалистичне реплике система С-300

Реплике С-300 Војска САД

Ратно ваздухопловство САД има намеру да набави две транспортно-лансирне јединице, које по спољном облику али и по техничким параметрима личе на руске ПВО системе С-300ПМУ-1 и С-300ПМУ-2. Ове реплике ће бити резмештене на војном полигону у држави Јута, саопштио је интернет портал The War Zone

„Ови модели су важни ради стицања навика код ангажованог људства. За тако нешто је потребно набавити реплике које по свом изгледу највише личе на ове системе“. Ове речи је са америчког сајта The War Zone пренео руски интернет портал ТАСС.

Прецизирано је да ће званични захтев за набавком ових модела бити прослеђен крајем септембра. Међутим, ова процедура ће по свему судећи бити убрзана.

Претпоставка је да ће модели имати сличне карактеристике као оригинални системи. То се пре свега односи на карактеристике радара. У идеалном случају имаће и одговарајуће опто-електронске и инфрацрвене уређаје-преноси интернет портал Взгљад.

С-300 ПМУ-2 је светло дана угледао 1997.године. Представља универзални самоходни вишеканални ракетни систем, који је намењен одбрани најважнијих државних и војних објеката и позиција од масовног удара савременим и перспективним авионима, стратегијским крстарећим ракетама, тактичким и оперативно-тактичким балистичким ракетама и другим средставима ваздушног оружја, у свим дијапазонима и при свим брзинама њиховог лета. Систем ефикасно дејствује при интензивном противелектронском дејству који ствара активне и пасивне сметње.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Подсећамо да је пре два дана Турска најавила допунску куповину ПВО система великог домета С-400. Ово је за САД апсолутно неприхватљива чињеница и једна врста „терање мака на конац“. Недавно је председник Турске – Реџеп Тајип Ердоган за време говора поводом обележавања трогодишњице од неуспелог државног удара рекао, да је руски С-400 „Тријумф“ најбољи ПВО систем на свету.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *