Руска армија НЕ ОДУСТАЈЕ ОД СИСТЕМА С-300: У Вороњешки округ стигао С-300 ПМ-2 „Фаворит“

С-300 ПМ-2 Фаворит

Противваздухопловне јединице Западног војног округа (скр. ЗВО) добиле су дубоко модернизовани дивизион ракетног ПВО система С-300. Ово је пренела информативна служба Западног војног округа. Очекује се да ће овај дивизион у потпуности бити уведен у експлоатацију до октобра ове године. Он ће имати задатак да штити најважније објекте у Вороњешком региону.

 „Елементи ракетног дивизиона ПВО С-300 ПМ-2 „Фаворит“ су пристигли на пункт свог сталног базирања у Вороњешку област и приступили увођењу у наоружање“ – говори се у саопштењу које је пренео руски интернет портал ТАСС.

Како су прецизирали у информативној служби ЗВО „фабричко усавршавање је прошао мобилни систем пункта за управљање, а такође и бојеве ракете“

Очекује се да ће овај дивизион у потпуности бити уведен у експлоатацију до октобра ове године. Он ће имати задатак да штити најважније објекте у Вороњешком региону.

Дубока модернизација С-300 на стандард С-300ПМ-2 је завршена средином друге деценије 21.века. То је било неопходно ради све већег усложњавања борбених задатака који се намећу пред јединице ПВО у целини. Конструктори из концерна „Алмаз Антеј“ су посебну пажњу усмерили на осавремењивање компоненти система као што је главни осматрачки радар, затим нишански радари, као и значајно унапређење мобилног командног пункта. Лансирне јединице система су осавремењене у оквиру својих јединица. Оне су тако модернизоване да су могле да користе савременије, снажније и далекометније ракете, него што су имали класични модели ракетних система С-300. На овакав начин руска армија је осавременила неколико својих зенитно-ракетних пукова.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

С-300 ПМ-2 се може употребити не само против борбених авиона пете генерације или балистичких ракета кратког домета, него и против тактичких балистичких ракета средњег домета. Блокови интегрисане електронике су знатно подигли техничко-тактичке карактеристике овог система. Захваљујући овоме он сада може са великом вероватноћом да пресретне ваздушни циљ који се налази на даљини до 250км. Поред тога, цео систем се одликује повећаним степеном отпорности на противелектронско дејство непријатеља. Његова ефикасност неће бити смањена уколико противник масовно употребљава средства ПЕБ. Нови командни пункт обезбеђује пуну интеграцију С-300 ПМ-2 са различитим системима и јединицама у оквиру ПВО.

Идлиб руске специјалне јединице
РУСКИ СПЕЦНАЗ ликвидирао групу терориста у провинцији Идлиб

За неколико година активне експлоатације у ПВО јединицама руске армије овај систем је оцењен изузетно високом оценом. Наиме, за време бројних испитивања ракетног система С-300 ПМ-2 потврђене су одличне оцене његових техничко-тактичких способности.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *