СНАЈПЕРСКИ ДУЕЛ: Милиција ДНР убила украјинског мајора

Снајперски дуел

Снајперски дуел се одиграо у рејону насељеног места Павлопољ. У вешто постављену замку упао искусни снајпериста из 74.извиђачког батаљона ВСУ. Ликвидирана мета је имала чин мајора

Пре неки дан се у рејону насељеног места Павлопољ одиграо се интеренсантан снајперски дуел. Наиме, дошло је до окршаја између снајпериста две зараћене стране. Том приликом је ликвидиран украјински официр са чином мајора.

Украјински снајпериста из састава 74.извиђачког батаљона (разведбат) је кренуо у ноћну мисију “лова” на пешадинце ДНР који се налазе на првој линији фронта. Поред тога на његовом нишану су се требали наћи елементи милиције ДНР која се налази у ближој тактичкој дубини, као што су разне артиљеријске позиције, јединице везе, командна места.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Знајући за високу активност украјинских снајпериста на овом одсеку фронта, команда ДНР је недавно образовала посебну контраснајперску групу састављену од прекаљених стрелаца, који су имали задатак да пресеку ову активност. Они су формирали неколико заседних места и чекали да им непријатељ упадне у замку.

Негде око 22:40ч непријатељ се појавио. Он је ликвидиран у моменту док је тражио погодну позицију за дејство. Снајпериста ДНР је на уочену мету испалио неколико метака, од којих је већ први био смртоносан. Остали су само “оверили” мету.

Касније се установило да се радило о искусном украјинском снајперисти који има чин мајора. Његова матична јединица је био 74. извиђачки батаљон који је учествовао у борбама за Доњецки аеродром, Авдјевку, Иловаиск, Маринку….

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *