На црном тржишту у Ираку се појавила српска аутоматска пушка М21С

Аутоматска пушка М21С Ирак

На црном тржишту и Ираку се појавила скраћена верзија српске М-21С. Аутоматска пушка се производи у фабрици Застава-оружје која се налази у Крагујевцу

Аутоматска пушка М21С је развијена на бази М21А, Карактерише је мања дужина цеви, чиме је добијено компактније оружје. Функционише на принципу позајмице барутних гасова, а систем брављења је ротирајући затварач.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Цев је израђена хладним ковањем, а унутрашњост цеви је хромирана. На тај начин је осигурана дуготрајност и висока прецизност аутоматске пушке. Примењени материјални, облога цеви и преклапајући кундак израђени од полимера и завршна обрада металних делова осигуравају једноставно одржавање.

Промена врсте паљбе се обавља обостраном полугом, која има три положаја: јединична, рафална, укочено.Механички нишани са трицијумским цевчицама обезбеђују могућност нишањења у ноћним условима. На пушку се може монтирати подцевни бацач граната у калибру 40 мм, модел БГП 40мм. Аутоматска пушка М21С користи метак калибра 5,56мм.

С-400 српска војска Ашулук
АШУЛУК:Српски и руски „ракеташи“ изводе бојево гађање из система С-400 и „Панцир-С“

Комплет се  састоји из 4 резервна оквира, ремника, прибора и упутства за руковање и одржавање. Опционо у комплету се може наћи подцевни бацач граната, полимерски оквири, и Picatinny шина за качење опто-електронских додатака.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *