АКЦИЈА ИЗ ПРВОГ ЛИЦА: Курди убили три турска војника [ВИДЕО]

Курди напад Ширнак

Операцију је извела група од неколико припадника Радничке партије Курдистана. Они су са својим возилом дошли на контролно-пропусни пункт и ликвидирали групу турских војника која се на њему налазила. Курди су поред аутоматског оружја користили и ручне ракетне бацаче РПГ-7 и АТ4

Напад се десио у рејону насељеног пункта Силопи. Ово место се налази у провинцији Ширнак на самој граници са Ираком. Курди су том приликом успели да убију три турска војника који су обезебеђивали овај пункт. Поред ликвидације непријатељских војника, уништен је и једно оклопно возило као и опрема инсталирана на пункту.

На видео снимку се види како Курди (борци оружаног крила Радничке партике Курдистана) у теренском возилу прилазе контрлоном пункту на коме се налазе турски војници. У том моменту на пункту се налазило неколико турских војника и једно оклопно возило Otokar Cobra.

Курди су добро замаскирали своје намере, пошто се јасно види како турски војник ноншаланто прилази возилу, не слутећи шта ће га снаћи за неколико секунди. Пошто су ликвидирали несретног војника, Курди су одмах дограбили аутоматско оружје и ручне ракетне бацаче које се налазило у возилу, и осули паљбу по околним објектима.

Идлиб руске специјалне јединице
РУСКИ СПЕЦНАЗ ликвидирао групу терориста у провинцији Идлиб

Напад је извршен са ручним ракетним бацачима РПГ-7 и АТ-4. Паркирано оклопни возило Otokar Cobra је из непосредне близине погођено кумулативним пројектилом испаљеним из РПГ-7. Један контејнер у коме су се налазили турски војници је такође погођен пројектилом испаљеним из АТ-4. Бачено је неколико ручних бомби и испуцано на стотине метака из АП Калашњиков.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Све се муњевито одиграло. Према тврдњама Курда том приликом су убијена три турска војника. Уништена је комплетна техника и неколико објеката који су били у саставу контролног поста. Уништено је и једно оклопно возило Otokar Cobra.

Otokar Cobra
Афрички побуњеници на делу показали како треба да се бори са возилом Otokar Cobra

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *