Ракета лансирана из система „Искандер-М“ погодила циљ [ВИДЕО]

Искандее удар

Министарство одбране РФ је објавило кадрове са стратегијске командно-штабе вежбе „ЦЕНТР-2019“. На њима се види удар оперативно-тактичког ракетног комплекса „Искандер-М“. Удар је реализован по условној бази терориста која се налазила на удаљености од неколико стотина километара.

Ракетна посада из састава Централног војног округа је пребачена на Урал. Удар је нанесен ракетним системом “Искандер-М” по бази терориста, која се налазила на удаљености од неколико стотина километара –преноси интернет портал РГ.

Како су саопштили у Министарству одбране РФ, за време реализације бојевог гађања прво су уређени ватрени и резервни положаји. Одрађена је топографска припрема терена, а такође је и уређена позиција за претовар ракета.

Поред тога, читав рејон на који су изашли ватрени елементи ракетне бригаде су покривени средствима ПВО од евентуалних удара противничке авијације и крстарећих ракета. Конкретно, позицију са оперативно-тактичким ракетним системом „Искандер-М“ су покривали ПВО системи кратког домета „Панцир-С1“. Ту су била и средства за противелектронско ометање.

 „Резултат заједничког извођења тактичке вежбе у којој су учествовале ракетне јединице војски Русије и Казахстана је успешно неутралисан циљ. За то време јединице ПВО су успешно заштитиле ова средства од потенцијалног напада из ваздуха“ – саопштено је у руском Министарству одбране.

Командант ракетне војске и артиљеријских јединица у оквиру Копнене војске оружаних снага Републике Казахстан пуковник Аскар Жаламанов је рекао, да су „ракеташи“ извели „ доста обиман посао када је у питању садејство у реализацији борбених задатака који су извођени у теренским условима“.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Оперативно-тактички ракетни систем „Искандер-М“ је намењен за уништење система ПВО и ПРО непријатеља и његових критично важних објеката у тактичкој и оперативној дубини непријатељског фронта. У његовом наоружању се налазе ракете 9М723 која се одликује корелационим типом навођења и квазибалистичком путањом.

Квазибалистичка ракета 9М723 се одликује изузетно великом брзином лета. Карактерише је променљива треајекторија, тако да представља веома захтеван циљ којег је веома тешко оборити са системима ПРО. Ракета је способна да при брзинама које премашују 7500 км/ч, маневрише по висини и правцу. Том приликом она трпи оптерећење и до 30G. Током свог лета може да достигне висину и до 100км. Њен максимални домет износи 500 км. На тој даљини  њено максимално одступање од циља иноси свега 5-7 метара.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *