Украјински дрон „Фантом“ покушао да уништи цивилни аутомобил [ВИДЕО]

Дрон Фантом напад Украјина

Беспилотна летелица украјинске армије „Фантом“ покушала да изврши напад на један цивилни аутомобил. Ова летелица има способност на носи импровизована убојна средства, еквивалента мине за подцевни бацач граната или највише минобацачке гранате у кал. 60мм.

На видео снимку се види напад ударне беспилотне летелице „Фантом“ на цивилне циљеве у Донбасу (шири рејон г.Доњецк). Она је том приликом одбацила убојно средство које се приликом пада није активирало. Очигледан циљ напада је био цивилни аутомобил који је био паркиран испред куће.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

По свему судећи ради се мети која нема никакве везе са војним објектом. Кућа се не налази на првој линији фронта, нити су око ње видљиви било какви земљани радови (фортификације,ровови).

На овом делу фронта јединице ВСУ али и милиције ДНР и ЛНР масовно користе извиђачке беспилотне летелице различитог типа. Доста их има и импровизованих. Углавном се користе за операције непосредног извиђања прве линије фронта, али и ближе тактичке дубине непријатеља.

У последње време све све више ових апарата опрема снажнијим моторима, а модификује се и њихова летна конструкција. Ово им омогућава да се претворе у лаке ударне дронове тактичке намене, за ударе по циљевима у малом борбеном радијусу. На њих се каче модификовани типови убојних средстава који су направљени на бази ручних бомби, мина калибра 30мм, минобацачких граната.

Због својих малих димензија, ова средства могу да остваре изненадне нападе по појединачним и групним земаљским циљевима. Углавном се употребљавају за ударе по живој сили. Карактерише их прецизност дејства.

Снајперски дуел
СНАЈПЕРСКИ ДУЕЛ: Милиција ДНР убила украјинског мајора

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *