Српска граната М99 извађена из главе ирачког демонстранта [ФОТО]

Српска граната

Српска граната М99 која је пронађена у глави ирачког демонстранта, највероватније је извађена приликом његове обдукције.

На интернету се појавиле фотографије на којима се виде резултати обдукције  једног ирачког грађанина, који је учествовао у грађанским немирима у овој држави. Наиме, на фото се види српска граната М99 која је по свему судећи усмртила једног демонстранта, тако што му је пробила лобању.

Граната М99
Граната М99

Наиме, ирачка полиција је приликом разбијања насилних демонстрација употребила гранате напуњене сузавцем, које могу да се се испаљују и из ручног револвер бацача М11 које у својој понуди има Југоимпорт СДПР. Конкретно у питању је граната кал.40х46мм НАТО. 

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Наиме, граната је демонстранта погодила негде у пределу потиљка, пробила лобању и ту се зауставила (3Д рентген снимак лево).

Из његове лобање је извађена граната српске производње М99 калибра 40мм које у својој понуди има новосадска компанија Balkan Novotech.

Српски бацач М11 је направљен на основу револвер механизма. У буренцету се налази до шест пројектила калибра 40мм. Брзина гранате на устима цеви износи око 76 м/сек. Ручни бацач може да оствари брзину паљбе од 12 граната за 60 секунди.

Б-52 Нора Кипар
Кипрани приказали самоходну хаубицу Б-52 „Нора“ – моћни адут набављен из Србије

Дејствује јединачном ватром на даљине до 400 метара. За прецизније дејство може да користи и рефлексни нишан. Може да користи широк спектар муниције калибра 40мм које су направљене по стандарду НАТО (40х46мм). Ефективни домет се креће у распону од 50-350(400) метара.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *