СНА побила заробљене Курде на траси Хасака-Алепо [ВИДЕО]

Алепо-Хасака убијање

Инцидент се десио када је нешто више од 200 бораца СНА изненада улетело у дубину територије коју контролишу Курди. Том приликом је пресечена комуникација Алепо-Хасака. У наставку акције је заробљено неколико курдских бораца, од који је најмање један ликвидиран. Судбина осталих заробљеника је неизвесна, али се претпоставља да су и они погубљени.

Данас је једна моторизована колона састављена од око 200-250 бораца Сиријске Националне армије продрла око 30км у дубину територије коју контролишу курдске милиције. Циљ овог испада је било пресецање комуникације Хасака-Алепо (М4) који је од виталне важности за подручје севера Сирије.

Турска армија Сирија
Испад мот групе СНА и пресецање комуникације М-4

Ова група је уз мање успутне сукобе са малобројним курдским милицијама успела да пресече магистрални пут М4 Алепо-Хасака који се налази око 28км у дубини сиријске територије.

У акцији је учествовало око 200 бораца СНА опремљених са 20-ак импровизованих теренских возила са тешким митарљезима и ЗУ-23. Захваљујући доброј извиђачкој покривености целе операције (беспилотне летелице), она је успешно реализована.

Током дана су пристигле информације да су Курди ка овом подручју упутили интервентне снаге, у циљу деблокаде ове комуникације. Међутим, по свему судећи, Курди нису успели да реализују озбиљнији противнапад, јер су њихова појачања тучена од стране турског ратног ваздухопловства, које је и данас веома активно на овом простору.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Што се тиче ликвидираних људи, претпоставка је да се ради о припадницима курдских СДФ који су се овуда кретали, не слутећи да их на путу чека заседа. Слично је прошао и један од локалних курдских командира који је такође изрешетан у свом џипу. За сада није познато да ли се поред њега још неко налазио у возилу.

Граната М99
Српска граната М99 извађена из главе ирачког демонстранта [ФОТО]

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *