Руси применили снајперске пушке „Корд-М“ за неутралисање циљева на 2000 метара

Руси применили снајперске пушке „Корд-М“

Ова пушка захваљујући великом калибру може да уништи непријатељску живу силу која је се налази у оклопним возилима. Поред ове пушке руски снајперисти су користили и СВДМ. Том приликом је употребљено оружје са стандардним и термовизијским нишанима.

Снајперисти 150.мотострељачке дивизије Јужног војног округа извели су вежбу са бојевим гађањем. Они су том приликом користили снајперске пушке АСВК-М „Корд-М“ калибра 12,7мм за уништавање лакооклопљене технике условног непријатеља. Цела вежба је реализована на војном полигону Кадамовски у Ростовској области.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Војници су морали да се нечујно прикраду до положаја за дејство као и да направе основну и лажну ватрену позицију. Они су том приликом морали да користе све технике маскирања, укључујући различиту опрему за надгледање и нишањење-преноси интернет портал мил.ру. Том приликом су користили снајперске пушке СВДМ и АСВК-М „Корд-М“ са стандардним и термовизијским нишанима.

Снајперски парови су гађали циљеве који су имитирали борбену технику условног непријатеља. Они су се налазили на даљинама и до 2,000 метара.

Посебна пажња се обраћала на тактику извиђања и тачно одређивање удаљености до циља. Стрелци су морали да униште мете на даљинама од 1200-2000 метара употребљавајући снајперске пушке СВДМ и АСВК-М „Корд-М“. Ово гађање се изводило у дневним али и ноћним условима, где је ограничена оптичка видљивост. За такве операције су примењени и ноћни нишани.

Црна стрела словенско браство
ПРАВО У ЦЕНТАР: Соколови упознали руске и белоруске официре са пушком „Црна стрела“ [ВИДЕО]

АСВК (скр.од Армейская снайперская винтовка крупнокалиберная) и њене модификација АСВК-М користе метак у калибру 12,7×108 мм, чије зрно генерише енергију од чак 18000 Џула. Метак је способан да пробије лакооклопљена борбена средства на даљини и до 2000 метара.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *