На аеродрому Батајница забрујала два “летећа тенка” Ми-35М!

Батајница Ми-35м

На аеродрому Батајница (“Пуковник пилот Миленко Павловић”) се реализује динамички приказ “Слобода 2019”.  Поред највишег политичког и војног врха Републике Србије, ма манифестацији учествују премијер РФ Дмитри Медведев и његов заменик др Јуриј Борисов.

Батајница, Србија > Изнад ешелона пешадијских снага Војске Србије данас су прелетела два десантно-јурушна хеликоптера Ми-35М.

Ми-35М представља дубоко модернизацију ударног хеликоптера Ми-24В/ВП са циљем унапређења летно-техничких и експлоатационих карактеристика летелице. Поред тога значајно је унапређен нападно-навигацијског комплекс који може да користи проширен асортиман убојног терета. Ова модификација је добила ознаку Ми-24ВМ (експортна верзија Ми-35М).

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Хлеикоптер карактерише савршенија структура хеликоптерске елисе која се добила употребом специјалних композитних материјала на бази фибергласа/стаклопластике, а која је примењена и у случају ударног хеликоптера новије генерације Ми-28Н. Затим, значајно је унапређен и проширен асортиман високо-прецизног наоружања, као и нападно-навигацијски комплекс. Ови технолошки поступци су обезбедили и продужење експлоатационог рока употребе хеликоптера на период и до 15 година.

Панцир-СМ
ВИДЕО: Српски војници се обучавају на системима 96К6 „Панцир-С1“

Примењени технолошки поступци у изради Ми-24ВМ (Ми-35М), у укупном збиру повећавају ефикасност саме летелице за чак 2х у односу на његовог претходника Ми-24/Ми-25 и његове бројне верзије.

Поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Батајници одржава се приказ “Слобода 2019”. Способност Војске Србије показаће више од 2.400 припадника ВС, 100 борбених и неборбених возила и система и око 25 ваздухоплова. Присуствује државни врх, руски премијер Медведев, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и велики број грађана. Директан пренос на РТС 1.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *