Руски хеликоптери слетели на бившу америчку војну базу Ат-Табка [ВИДЕО]

Хеликоптери Табка Сирија

Забележени су историјски кадрови на којима се види како руски хеликоптери Ми-8 и Ми-35 слећу у круг ваздухопловне војне базе Ат-Табка. У овом часу само летелице вертикалног транспорта су у стању да користе разрушену инфраструктуру овог аеродрома

Сиријски војни аеродром Ет-Табка који се налази у непосредној близини града Рака (север Сирије) примио је прве летелице после ослобођења од стране сиријске армије. У питању су хеликоптери из састава руске ваздухопловне груп . Ово је пренео интернет портал “Звезда”.

На писту војног аеродрома Ет-Табка су слетели вишенаменски војно-транспортни хеликоптери Ми-8 и десантно-јуришни хеликоптери Ми-35. Сви хеликоптери су били наоружани, а у њиховим десантним одсецима су се налазили руски командоси.У овом часу само летелице вертикалног транспорта су у стању да користе разрушену инфраструктуру овог аеродрома.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Пре него што су се овде сместили припадници америчког војног контингента, ова ваздухопловна војна база је дуго била у рукама терориста Исламске државе (град Рака је био њихов главни град), као и прокурдских милиција које су дејствовале на овом простору-преноси интернет портал РГ.

У овом моменту аеродром се поново нашао у рукама својих правих власника. Ово ће у стратешком смислу омогућити поново успостављање ваздушног коридора који ће повезати градове Алепо-Рака-Дејр аз Зор. Сада се до сваких од ових градова може стићи за време мање од једног часа.

Транспаренти рат
Транспарентни рат: западне новинаре импресионирали ловци Су-35 и батаљон специјалне намене

Међутим, услед велике девастираности аеродромске инфраструктуре потребно је извести обимне грађевинске радове да би ова база поново постала функционална.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *