„Неустрашиви“ руски спецназ спасио америчког новинара сигурне смрти

Руски спецназ СИРИЈА

„Једноставно, они (мисли се на спецназ) се исто понашају када пију кафу, када јашу на медведима и када воде рат“- констатује амерички репортер који је запрепаштен количином самопоуздања и смирености руских специјалаца у критичним ситуацијама.

Амерички новинар Бил Њуј је у фундаменту променио своју перцепцију руског спецназа након двонедељне посете Сирији. На ову снажну промену у његовој свести преломну улогу је имао догађај који се десио када су једну колону возила у којој се и он налазио, напали терористи. Овај конвој је обезбеђивала сиријска војска, а са њима је био присутан и руски спецназ, који су чинили три специјалца- преноси интернет портал tsargrad.tv.

Пољски аналитичар спецназ

ЈАЧИ НЕГО ИКАДА: Пољски аналитичар о руском спецназу у Сирији

Према речима америчког новинара, колона се састојала од неколико путничких аутобуса са женама и децом, а у њој су били присутни и аутомобили. Све је било мирно и нормално док се наједном испред чела колоне није појавио џип, који је био опремљен тешким митраљезом. Он се у великој брзини сјурио са једне косине и кренуо директно у правцу конвоја. Сиријци су одмах препознали да се ради о џихадистичком возилу.

Репортер је навео да тешки митраљез није шала. Ово оружје је врло лако могло да изрешета цео аутобус са цивилима и буквално измасакрира његове путнике. Према речима америчког новинара, сиријски војници који су учествовали у пратњи овог конвоја су се наједном ускомешали и раштркали на све стране, док су једино три руска специјалца остала на својим местима, као да се ништа не догађа.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

У том критичном моменту један од њих је отвореном шаком снажну распалио Американца по леђима, принудивши га да брзо залегне на земљу, а затим осуо паљбу по џипу са којим су управљали терористи. У жестокој размени ватре, џип је погођен са великим бројем метака и принуђен да се заустави на око 50 метара од колоне. Руски командоси су успели да ликвидирају целокупну посаду која се налазила у џипу, и тако спасу конвој од потпуног уништења, наравно укључујући и живот америчког репортера.

Панцир Србија
Приказан први 96К6 „Панцир-С1“ који је ступио на тле Србије [ВИДЕО]

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *