Почео „БАРС-2019“: Српски пилоти ће опробати своје вештине на ловцима МиГ-29СМТ

МиГ-29СМТ БАРС-2019

У Астраханској области почела ваздухопловна војна вежба „Барс-2019“ у којој ће заједнички учествовати руски и српски пилоти.План вежбе подразумева употребу руских ловаца МиГ-29СМТ и борбено-транспортних хеликоптера Ми-8АМТШ

Пилоти Ваздушно-космичких снага Русије и њихове колеге из српског РВиПВО реализоваће заједничку војну вежбу „Барс-2019“. Ова вежба се одржава у Астраханској области, Русија. У вежби ће учествовати више од 10 летелица (МиГ-29СМТ и Ми-8АМТШ).

Свечана церемонија отварања заједничке летно-техничке војне вежбе „Барс-2019“ је одржана на централном аеродрому Приволожски- преноси интернет портал Рамблер.

 „У вежби је предвиђено да учествују пилоти ВКС руске армије, као и њихове колеге из РВиПВО Војске Србије. Вежба ће се реализовати на ловачким апаратима МиГ-29СМТ и борбено-транспортним хеликоптерима Ми-8АМТШ. Том приликом ће бити ангажовано више од 10 јединица ваздухопловне војне технике из састава ВКС Русије“ – наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

У оквиру вежбе планирано је да пилоти на ловцима МиГ-29СМТ реализују своје задатке у групи мешовитог састава. Сценаријом вежбе је обухваћен широк спектар задатака. На вежби ће се обрадити целине као што је тактика пресретања ваздушног циља, елементи ваздушног боја, извођење комплексних маневара као и примена убојних средстава класе ваздух-земља.

Што се тиче сегмента вежбе хеликоптерских посада на апаратима Ми-8АМТШ, реализоваће се елементи десанта јединица ВДВ-а. Поред тога провежбаће се и елементи који су карактеристични за потражно-спасилачке мисије.

МиГ-29СМТ представља модернизацију верзије МиГ-29СМ. У односу на СМ верзију, побољшана му је авионика и повећан простор за гориво. Резервоар се налази  иза кабине пилота, и има карактеристичан изглед „грбе“. Овим техничким захватима авион има значајно већи оперативни борбени радијус, а применом савременије технологије на погонској групи и осталим компонентама авиона, смањена је цена његовог техничког одржавања.  Такође, побољшани радарско-електронски комплекс му омогућава употребу читаве палете „паметних“ бомби и ракета класе ваздух-земља.

Хрватски ловци српски панцир
ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Шта би се десило када би се хрватски ловци сукобили са српским „Панциром“?

Заједничка ваздухопловна вежба БАРС (Братство Авиаторов России и Сербии) је сада већ традиционална вежба која је, почевши од 2015. извођена сваке године. Ово ће бити пети БАРС а до сада је гостовање било наизменично. Прва вежба БАРС-2015. одржана је у Руској Федерацији

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *