Српски пилот на ловачком авиону МиГ-29 прелетео изнад своје куће [ВИДЕО]

Српски пилот МиГ-29

На глобалном интернет сајту Youtube појавио се материјал на коме се виде сјајни кадрови снимљени из вишенаменског ловца МиГ-29 који се налази у саставу српског ратног ваздухопловства. Наиме, група ових авиона је реализовала свој лет изнад северне Србије. Српски пилот који је управљао једном од летелица камером је овековечио свој лет.

Група ловачких авиона МиГ-29 која се налази у саставу српског ратног ваздухопловства извела је тренажни лет изнад северног дела Републике Србије. Ова група је полетела са полетно-слетне стазе војног аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић“,који се налази у Батајници. Српски пилот који је управљао летелицом део је чувене 101. ловачко-авијацијске ескадриле „Витезови“.

Посебан утисак је оставио прелет изнад куће једног од пилота који је управљао моћном борбеном летелицом. Наиме, ова група је приликом извођења свог задатка прелетела преко града Инђија. Ово насељено место се налази у непосредној близини аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић“.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

МиГ-29 (НАТО класификација Fulcrum) је совјетски/руски ловачки авион четврте генерације. Његова основна намена су ловачко-пресретачка дејства у циљу успоставе ефективне контроле над ваздушним простором. Оспособљен је за борбу против широког спектра ваздушних циљева, где је захваљујући својим изузетним маневарским способностима веома опасан у блиској ваздушној борби, у свим метео условима – дан/ноћ.

За ловачко-пресретачка дејства користи ракете кратког и средњег домета. Такође, модерније варијанте овог авиона су оспособљене и за класичне бомбардерске задатке, где користе високопрецизне ракете и бомбе велике разорне снаге.

Ратно ваздухопловство Војске Србије располаже са 14 летелица овог типа, од чега је шест донирано из Руске Федерације, а четири из Републике Белорусије. У блиском временском периоду ови авиони треба да се модернизују на напредни стандард. После ове модернизације Војска Србије ће у свом арсеналу имати универзалне борбене летелице за реализацију најсложенијих ловачко-бомбардерских задатака.

МиГ-29 Србија Белорусија
СРБИЈА ЈАЧА ЗА ЈОШ ЧЕТИРИ АВИОНА МИГ-29: На примопредаји и српски министар одбране

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *