Руска армија извела хеликоптерски десант на бившу америчку ваздухопловну војну базу [ВИДЕО]

Десант Сирија

Руска армија је извела хеликоптерски десант на простор бивше америчке ваздухопловне базе „Сирин“ која се налази у непосредној близини насељеног пункта Метрас. Том приликом је пронађена велика количина различите опреме и предмета, коју Американци нису успели да понесу са собом.

На видео-материјалу је приказан десант руске армије из борбених хеликоптера Ми-8АМТШ и Ми-35М, која је веома брзо посела све инфраструктурне објекте унутар ове сада бивше америчке војне базе.Том приликом је пронађена и напуштена опрема коју Американци нису стигли да понесу са собом- преноси интернет портал РГ.

Хеликоптерски десант је реализовала група летелица Ми-8АМТШ коју су ваздушно покривали ударни хеликоптери Ми-35М. Цела операција је муњевито изведена, а главни циљ остварен.

На кадровима који је објавио тв-канал Звезда могу се видети напуштени предмети који су део домаћинства, делови намештаја, намирнице, лекови, личне ствари, сегменти наоружања итд.

У собама за боравак су се могли пронаћи наргиле, друштвене игре за разбибригу, велики број компакт дискова са филмским садржајем и компјутерским игрицама. Штавише, Американци нису успели да евакуишу ни теретану са  тренажерима, која се налазила у једној импровизовној сали.

Подсећамо да су у среду 13.новембра јединице америчке војске напустиле ваздухопловну војну базу у Сирији, која је имала функцију снабдевања у овом региону. Цео објекат са свим својим припадајућим елементима је прешао под пуну контролу јединица руске армије, које су се на њему учврстиле. Аеродром су запоселе јединице сиријске армије.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

У овом моменту противдиверзиона екипа специјалиста пречешљава овај објекат у случају да је негде постављена импровизована експлозивна направа или мина изненађења.

Хеликоптерска тактика у Сирији

ВИДЕО:Погледајте како изгледа руска хеликоптерска тактика „слободног лова“ у Сирији

Како је за тв-канал „Звезда“ пренео начелник Центра за примирје између зараћених страна Сергеј Жмурин, у кругу ове базе ће бити отворено оделење које ће се налазити под њиховом контролом, и додао „ми ћемо преко овог пункта организовати прихват и поделу хуманитарне помоћи, затим овде ће локално становништо моћи да потражи стручну медицинску помоћ, као и остале активности које ће помоћи стабилизацији укупне ситуације и враћању нормалног живота“.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *