За руски спецназ развијена пушка ORSIS-375CT увећаног домета

Снајперска пушка

Специјалне јединице ће од 2020.године усвојити модификовану снајперску пушку Т-5000 „Точность“. Ова пушка ће се од базичног модела разликовати по увећаном ефективном домету. Оружје је комплетирано, а реализовано је и њено тестирање са бојевом муницијом.

Пројекат развоја нове далекометне снајперске пушке носи назив ORSIS-375CT. Ова снајперска пушка ће моћи прецизно да погоди циљ на даљини и до 2,000 метара, за разлику од 1,500 метара што је био случај са пушком Т-5000 „Точность“.

Како је руском интернет порталу РИА Новости рекао директор развојне компаније Владимир Злобин, нова верзија пушке ће користити муницију калибра . 375 Cheytac (9,5 х 77 мм). Серијска производња нове модификације Т-5000 ће започети 2020.године.Треба истаћи да за овом пушком влада велико интересовање у свету.Компанија је већ примила прве захтеве за куповину оружја од стране иностраних купаца.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Високопрецизна снајперска пушка са обртно-чепним затварачем Т-5000 појавила се 2012.године када је заједно са борбено-тактичким системом војника будућности „Ратник“ прошла сва тестирања. Оно што је посебно истакло њен квалитет и одређену врсту супериорности у односу на моделе других произвођача, јесте догађај који се десио средином јуна месеца 2012. године.

Наиме, тада се одржавало веома респектабилно међународно такмичење које је окупило најбоље војно-полицијске снајперисте из целог света. У таквој једној конкуренцији, руска екипа коју су представљали припадници ЦСН ФСБ “Алфа”, освојила је прво место и постала шампион.

Снајперисти ове групе су на различитим полигонима користили пушку ОРСИС Т-5000, која се посебно истакла приликом гађања мета на великим даљинама, где је приказала безмало “хируршку“ прецизност и ефикасност. На првенству Европе за снајперисте које је одржано четири године касније, победу је однео руски тим ФСО, који је такође користио снајперске пушке компаније Orsis.

Снајперски дуел

СНАЈПЕРСКИ ДУЕЛ: Милиција ДНР убила украјинског мајора

Неколико година касније пушка је ушла у наоружање Јединица за специјалне операција (ССО), ФСБ, ФСО и Росгвардије.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *