На колико се балистичких ракета „Јарс“ може ослонити Русија?

Русија Јарс

У оквиру РВСН (Ракетна војска стратешке намене) се налази најмање 162 интерконтиненталне балистичке ракете „Јарс“. Оне су распоређене на мобилним лансирним платформама али и подземним силосима.

 „Постојан темпо опремања омогућио је преоружавање 18 ракетних пукова системима пете генерациције „Јарс“. Мобилним ракетним системима су опремљене четири ударне групе РВСН. У овом часу довршавамо комплетирање Иркутске групе Ракетне војске стратешке намене. Козељаска ударна група се наоружава ракетама које иду у подземне силосе, док се Барнаулска група активно опрема мобилним лансерима“-рекао је командант РВСН генерал-пуковник Сергеј Каракејев.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

У РВСН је направљен „еластични систем“ борбеног дежурства. Свака од ових ракета је способна да ефикасно пробије непријатељски систем противракетне одбране, и гарантовно уништи свој циљ- преноси интернет портал РГ.

У оквиру једног ракетног пука се налази девет мобилних лансирних јединица, или 20 подземних силоса. По овом формацијском устроју стварни број ракета које се налазе на бојевом дежурству је вероватно још већи. Поред ових ракета, у оквиру РВСН се налазе и системи „Топољ-М“ и тешка балистичка ракета РС-36М2 „Војвода“.

Руски спецназ СИРИЈА

 

„Неустрашиви“ руски спецназ спасио америчког новинара сигурне смрти

До краја године се планира комплетирање првог ракетног пука који ће бити опремљен балистичким ракетама које ће носити хиперзвучне бојеве блокове „Авангард“.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *