У Јемену се појавила српска аутоматска пушка М05 Е2 опремљена нишаном за РПГ-7

српска аутоматска пушка М05 Е2 опремљена нишаном са РПГ-7

Ова интересантан хибрид се појавио на интернет мрежи. Није за сада познато да ли је аутоматска пушка М05 Е2 намењена за продају на црном тржишту или је само приказана као модификација локалних милиција које ратују у Јемену.

Аутоматска пушка Застава-Оружје (модел М05Е2) је поново примећена у Јемену. Овај пут је на носач који се налази са леве стране сандука монтиран нишан који се обично може видети на ручним ракетним бацачима совјетске производње РПГ-7 и РПГ-7Д.

Реч је оптичком нишану који носи ознаку ПГО-7В. Њега је конструисала и направила специјализована компанија из састава совјетске наменске индустрије са седиштем у Новосибриску, 60-их година прошлог века. ПГО-7В је дугачак 180мм, широк 62мм, и висок 170мм. Укупна маса не прелази 620 грама.

српска аутоматска пушка М05 Е2 опремљена нишаном са РПГ-7
Српска аутоматска пушка М05 Е2 опремљена нишаном са РПГ-7
Аутоматска пушка М05Е2

Аутоматска пушка М05 Е2 припада групи нових модела аутоматских пушака у калибру 7.62×39 мм. Конструисана је на основама добро познатих аутоматских пушака М70 са унапређењима која су резултат модерних тактичких захтева.

М05 Е2 на левој страни сандука има постоље на које се може монтирати носач са Пикатини шином. Носач са Пикатини шином може бити укључен у састав комплета на захтев купца. Калашњиков систем функционисања осигурава поуздано функционисање у свим климатским и теренским условима.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Ради се о добро избалансираном оружју са благим трзајем, што осигурава лаку контролу ватре.Примењени материјали доприносе изузетној издржљивости. Цев је израђена методом хладног ковања што осигурава високу прецизност.

Пушка може да дејствује у труи режима паљбе који се одређује регулатором: укочен, полуаутоматски и аутоматски.Употрељава полимерни оквир капацитета 30 метака.Компензатор одскочног угла истовремено распршује и пламен на устима цеви.Механички нишани са трицијумским цевчицама омогућавају нишањење у ноћним условима и  условима слабе видљивости.

Пушка М-48 Хути Јемен

У рукама Хута примећена чувена крагујевачка пушка М-48

Дводелне полимерне облоге цеви са одличном термичком изолацијом обезбеђују комфоран хват.Пикатини шине се налазе на облогама цеви.М05Е2 има преклапајући полимерни кундак.

 Састав комплета:
  • Аутоматска пушка М05Е2
  • 4 резервна оквира
  • Ремник
  • Прибор за чишћење
  • Упутство за руковање и одржавање
Опционо, на захтев купца, у састав комплета може бити укључен:
  • Подцевни бацач граната БГП 40 мм
  • Носач са Пикатини шином

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *