Идлиб: На црном тржишту се појавио хрватски бацач граната RBG-6

RBG-6 бацач граната

На “црном тржишту” сиријске провинције Идлиб која се и даље налази у рукама терориста појавио се и хрватски бацач граната RBG-6.

Локални продавац је бацач граната хрватског порекла понудио са пакетом муниције од 10 граната. Бацач се налази у солидном стању, а није познато да ли уз њега иде и додатна опрема. Такође није позната ни коначна цена овог производа. У сваком случају цене су флуидне и ако купац покаже јасну жељу да “пазари” ово оружје, може на крају и доста повољно да прође.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Основна намена RBG-6 је борба против непријатељске живе силе која се налази на отвореном простору, или се налази у импровизованим заклонима. Такође, ове оружје може нанети извесну штету и лакооклопљеној борбеној техници непријатеља. Ефективни домет бацача граната RBG-6 је 375 метара.

Хрватски бацач граната
Хрватски бацач граната RBG-6 калибра 40х46мм

RBG-6 представља пешадијско оружје које користи муницију калибра 40х46мм. Минимални/максимални домет се креће у распону од 30-400 метара. Највећа брзина гранате на устима цеви је 76 м/сек. Капацитет буренцета/цилиндра је 6 граната. На бацач се може додати и “пикатини” шина на коју се може монтирати додатни нишан.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *