ВИДЕО:БМП-1 кога је пратило пешадијско одељење промашила противтенковска ракета

БМП-1 Сирија

На видео снимку се види покушај терориста да са вођеном противтенковском ракетом униште оклопно возило совјетског/руског порекла БМП-1. Они су на овај начин хтели да спрече даље напредовање сиријске армије у региону западно од града Алепо.

У последње време на овом потезу се воде изузетно жестоке борбе између сиријске армије и терористичке групе Хајат Тахрир аш-Шам. У овим борбама сиријска армија употребљава тенковске и механизоване јединице у чијем саставу се налазе и совјетска борбена возила пешадије БМП-1. Иако се ради о времешној, робусној техници она је у ратним условима приказала изузетно висок степен поузданости.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Да би максимално успорили ову офанзиву, терористи масовно употребљавају вођене противтенковске ракете. Интензитет примене ових средстава је веома висок. Гађају се апсолутно све утврђене тачке сиријске војске, оклопна али и транспортна средства. Добро наоружани терористи употребљавају вођене ракете и за нуеталисање пренамењених пик-ап возила на којима се налазе тешки митраљези.

На овом сектору осим БМП-1, учествују и модернизоване верзије основних борбених тенкова породице Т-55 и Т-72. Примећени су и тенкови Т-90С које употребљава 25.дивизија специјалне намене „Тигрови“. По позицијама терориста интензивно дјествује авијација, као и артиљеријско-ракетне јединице сиријске војске. Индикована је и употреба тешких ракетних бацача домаће производње „Голан“.

У операцији сиријске армије западно од овог града главни циљ владиних снага је успостава пуне контроле над стратешки важном путном комуникацијом М-5 која повезује Алепо са централним делом Сирије и Дамаском. Ослобађањем Саракиба и Марат ал Нумана остао је да се очисти још само део аутопута који се налази западно од Алепа.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *