Појавила се фотографија унутрашњих спремника Су-57 са ракетама РВВ-СД и РВВ-МД

Су-57 ракете

Руски вишенаменски ловачки авион Су-57 ће имати осам тачака за качење ракета у два блока која се налазе унутар трупа летелице. На овај начин ће бити обезбеђена радарска невидљивост авиона. Поред ових осам „скривених тачака за ношење“ ова летелица ће имати могућност да свој респектабилни убојни арсенал прошири на 6-8 додатних тачака, које се налазе на спољним носачима.

На фотографији (вероватно се ради о макети авиона Су-57, прим.аутора) се виде 4 ракете К-77М/РВВ СД, као и исти број ракета Р-73/РВВ МД. У предњем спремнику се налазе ракете класе „ваздух-ваздух“ кратког домета Р-73М/РВВ МД. Ради се о дубокој модернизацији ракете Р-73 која ће бити знатно напредније оружје у односу на своје претходнике. У односу на амерички налог AIM-9X Sidewinder, руску РВВ МД ће красити већа маневарбилност које ће достизати оптерећење и до 40 G. Ово ће бити постигнуто не само на уштрб аеродинамичке савршености ракете, него и интеграције додатних гасодинамичких млазница које ће омогућити „оштро“ скретање ракете при великим брзинама лета.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

У другом спремнику се налазе ракете средњег домета К-77М. Овде се највероватније ради о дубокој модернизацији ракете Р-77/РВВ-АЕ. Цео пројекат носи име „Изделие 180“. Процене су да ће ова ракета бити један од најбољих производа руске конструкторске мисли када је у питању ракетна технологија. К-77М ће омогућавати обарање високоманевришућих циљева на даљинама и до 180км, а карактерисаће је и знатно напреднији систем за навођење на циљ.

У руским медијима сматрају да ова ракета има потенцијал да руском ратном ваздухопловсту обезбеди тоталну ваздушну доминацију, јер њене летно-техничке и тактичке карактеристике неће имати премца у односу на своју конкуренцију.

Поред овог наоружања руски вишенаменски ловачки авион ће моћи да употребљава практично комплетан асортиман ваздухопловних убојних средстава, које данас производи руска војна индустрија. За њега се развија нова генерација ваздухопловних бомби и ракета класе ваздух-земља и ваздух-море.

Тенк Т-72 Adra

ВИДЕО: противтенковска ракета поново изгубила битку против супероклопљеног тенка Т-72 Adra

За ову летелицу се планира и развој ракета које ће летети хиперзвучном брзином, и које ће бити опремљене са класичним али и нуклеарним бојевим главама. Укратко, заједничка карактеристика убојног наоружања нове генерације ће бити радарска невидљивост, брзина, и смањени габарити у односу на данашња решења.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *