Зашто терористи у Сирији свакодневно објављују информације о уништеним тенковима Т-90?

Т-90 Сирија
Свима је познато да „ловци на тенкове“ који делују у терористичким скупинама у Сирији, добијају специјалне бонусе за наношење што већих губитака оклопно-механизованим јединицама сиријске регуларне армије. Том приликом, они својим надређенима из чисто лукративних разлога лажно пријављују уништавање најсавременије борбене технике која се налази у редовима САА. Они веома често знају да онеспособљвање старих основних борбених тенкова Т-55/Т-62 пријаве као Т-90, јер за њихово уништење следује озбиљна награда у маси зелених новчаница.

Они су свесни да командири или особе које поседују ова новчана средства, веома често немају елементарног знања, када је у питању распознавање оклопне борбене технике. Препреденим џихадистима који масно наплаћују своје „подвиге“ иде на руку и то што је већина тенкова допунски модернизована, тако да је на њих постављен додатни слој оклопа и бочне противкумулативне решетке, што их по спољним контурама приближава модернијим типовима (као што је нпр. Т-90).

Основни доказ за своје тврдње џихадисти покушавају да поткрепе видео клиповима. На већини тих снимака се види дејство вођеним противтенковским ракетама на циљеве који се налазе на великим даљинама. Ово често зна да створи проблем код неупућених људи (у овом случају командира који деле новчане награде) у распознавању ових тенкова. Довољно је да тенк буде мало модернизован, и да му се промени основни спољни изглед, па да „прође прича“ да се ради о руском тенку Т-90, који представља главни трофеј џихадиста.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Ту се методологија „наплаћивања“ награде већ унапред зна. Група хистеричних џихадиста- плаћеника би окружили свог командира, потурајући му под нос десетак мобилних телефона са једним те истим снимцима, који би без неке детаљније провере исплатио цео бонус. Само да их скине са врата.

Специјализовани војни портали су на праву поплаву џихадистичких информација које ових дана долазе из покрајине Идлиб реговали тако што су представили плакат на коме се налазе разни модели тенкова које користи сиријска војска. Овај плакат представља пројекцију великог броја терориста из организације Хајат Тахрир аш Шам, у смислу, како они виде противничке тенкове. Дакле, без обзира да ли се ради о тенковима Т-55, Т-62 или Т-72, сви ови модели за њих представљају „фамозни“ Т-90.

 

Т-90С представља експортну варијатну основне верзије тенка Т-90. Овај тенк је искључиво намењен извозу. Одликује га снажно наоружање, савремени систем за управљање ватром, поуздана оклопна заштита и висок ниво покретљивости. Тенк поседује све карактеристике које му омогућавају да се веома ефикасно бори у веома сложеним метеоусловима без обзира на доба дана (дан/ноћ). Посебно је опасан у борби против противничких тенкова, самоходних оруђа и целокупног спектра различитих оклопних борбених возила.

Су-35С Карелија

У Карелији примећени „ганц“ нови ловци Су-35С наоружани ракетама Р-77 и комплексом „Хибини“ [ВИДЕО]

Руски основни борбени тенк Т-90С је у овом моменту један од најраспрострањенијих савемених борбених машина на свету. Према различитим изворима, у овом часу у оперативном наоружању осам држава (не рачунајући Русију) има више од 1,700 тенкова овог типа. Његова успешна борбена експлоатација у Сирији је подигла рејтниг овог тенка, који представља оруђе које је јако цењено у свету, и где га све више армија жели у својим редовима.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *