Ванредно стање: Војска Србије код гп. Батровци подигла карантинско насеље

Војска Моровић

Карантински пункт ће се налазити у близини граничног прелаза Батровци (нп Моровић прво искључење десно/југ). У овом моменту пункт се састоји од 100 шатора, а његов укупни капацитет је 500 особа. Војска Србије је обезбедила сва неопходна средства за дужи боравак у условима тоталне изолације.

Војска Србије је, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта Војске Србије, у Моровићу подигла насеље шаторског типа за смештај држављана Републике Србије који се враћају из иностранства.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Закључком Владе Републике Србије одређено је да се мера карантина ради сузбијања заразне болести COVID-19 спроводи у објекту Војне установе „Моровић“ код Шида и Миратовачком пољу.

У складу са наведеним, Војска Србије је у Моровићу у кратком року подигла насеље од сто шатора за смештај до 500 особа, које испуњава све стандарде предвиђене за објекте у којима се спроводи мера карантина.

Војска Србије батаљон

Захваљујући руским летелицама Војска Србије може да створи аеромобилни батаљон специјалне намене

У насељу су створени услови за одржавање личне хигијене, а здравствену заштиту, физичко обезбеђење и одговарајућу логистичку подршку пружаће Војска Србије.

>извор ВС

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *