Курди организовали заседу у коју је упала турска патрола (ВИДЕО)

Курди Турци

У планинском делу који се налази у пограничном појасу између Сирије и Турске, курдска герила је организовала заседу. У том нападу погинула су најмање два турска војника. Курди су посебно активни на овом простору.У борби са њима Турци користе специјалне јединице које су посебно обучене за борбу у брдско-планинском подручју, а често изводе и десанте из хеликоптера.

Ради се о терену који је доста сиромашан путним комуникацијама, и преко којег углавном иду колски путеви. Сам амбијент је идеалан за герилску активност коју курдски одреди обилато користе. Они то углавном изводе кроз организацију изненадних препада на позиције на којима се налазе турски војници. То су углавном осматрачнице које си изграђене на доминантним топографским објектима. Ове позиције су обично заштићене природним препрекама , или ојачане џаковима са песком или камењем. Осим напада на ове објекте, Курди обилате користе и тактику постављања заседа против патрола које повремено посећују ове истурене објекте, или чисте путеве од постављених мина.

Курдска герила у нападима углавном користи аутоматске пушке совјетског порекла, мада у послдење време има и све више “западног” стрељачког наоружања. Масовно се користе и ручни ракетни бацачи (РПГ), као и митраљези ПКМ. 

 

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

У циљу разбијања ових група турска армија често организује блокаде одређених просторија у којима учествују специјалне снаге у координацији са ратним ваздухопловством и хеликоптерима. Том приликом Турци користе специјалне јединице које су посебно обучене за борбу у брдско-планинском подручју, а употребавају и десанте из хеликоптера. Без обзира на технички надмоћност борбе су доста тешке, и на обе стране има губитака. 


Ми-35М Србија

Српски Ми-35М у ноћним условима”распалили по Пасуљанама”

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *