Десантна топовњача: Руси приказали модернизовани хеликоптер Ми-171Ш „Storm“

Хеликоптер Ми-171Ш

Пакет модернизације хеликоптера који носи ознаку Ми-171Ш „Storm“ састоји од побољшање групе мотора увећане снаге, побољшане главне елисе хеликоптера на којој се налазе лопатице направљене од композита, као и елисе репног мотора, укључујући и систем противелектронске одбране хеликоптера “Президент-С”.

Холдинг „Вертолеты России“ по први пут ће на Међународном војнотехничком сајму савременог наоружања и војне технике „Армија-2020“  представити модернизовани војно-транспортни хеликоптер Ми-171Ш „Storm“, На сајму ће бити демонстрирана прва експериментална летелица овог типа.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Пакет модернизације хеликоптера који носи ознаку Ми-171Ш „Storm“састоји од побољшање групе мотора увећане снаге, побољшане главне елисе хеликоптера на којој се налазе лопатице направљене од композита, као и елисе задњег помоћног ротора, као и систем противелектронске одбране хеликоптера “Президент-С”.

Инжењери холдинга „Вертолеты России“ су посебну пажњу посветили унапређењу оклопне заштите летелице. Нису само ојачани делови хеликоптера где се налази пилотска посада и чворишта главних агрегата/система, него и десантни одсек који је предвиђен за припаднике десантне пешадије, али и за различите врсте терета. Двоје бочних клизних врата која се налазе са обе стране летелице, као и рампа на њеном задњем делу, значајно убрзавају мобилност десантне пешадије (улазак и излазак), што је од велике важности приликом извођења операције хеликоптерски десанта.

Ми-17В5 Србија
На Батајницу стигла два хеликоптера Ми-17В5: У блиском периоду се очекују и четири ударна Ми-35М

Поред тога на хеликоптеру је примењен усавршен пакет наоружања који се састоји од тешких митраљеза калибра 12,7 мм и нових типова вођеног ракетног наоружања. На хеликоптеру је интегрисан нови оптоелектронски комплекс ОПС-24Н-1Л који је део нападно навигацијског система хеликоптера.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *