ВИДЕО: У кадар упао моменат смртног рањавања џихадисте

Видео Сирија џихадиста 18+

На видео снимку се види смртно рањавање једног џихадлије из терористичке организације Исламска држава. Група је у већем обиму уништена приликом борби са сиријском армијом и руским ССО- јединице за специјалне операције (18+).

Видео је снимљен на територији Сирије приликом борби са припадницима регуларне сиријске армије и руских специјалних снага. Наиме, група од око 50 џихадиста је ухваћена у окружење, из којег су се они покушали извући. Већи део ове групе је уништен, док је њен остатак некако успео под окриљем ноћи да изађе из обруча. 

Током акције приличан број џихадиста је ликвидиран снајперским пушкама (махом је у питању био СВД кал.7.62×54Р). Такође по њима су деловали тешки митраљези ДШК, “Утјос” и “Корд”, као и аутоматски бацачи граната. На оваквом терену овакви окршаји су посебна посластица за припаднике снајперских тимова ССО, који стицају изузетно важна борбена искуства и унапређују своју тактику. Такође, испробава се и ново наоружање као што су снајперске пушке високог квалитета које производи руска компанија Lobaev Arms.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Група је ликвидирана на југоистоку Сирије, у пустињском појасу у близини државне границе са Ираком. На овом правцу се стално појављују реорганизовани одреди џихадиста који поново покушавају да створе оазу за регрутовање бораца тзц. Исламске државе. Ови одреди који немају ни приближно толико бројну снагу као раније, врше углавном заседе, препаде по конвојима сиријске војске која патролира овим сиромашно насељеним подручјем.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *