Војска Србије приказала командни пункт батерије хибридних ПВО система „Панцир-С1Е“

Панцир-С1Е

Командни пункт 19S6-3E је конструисан да управља батеријском, али и пуковском формацијом, када су у питању јединице противваздухопловне одбране. Употреба комплекса 19S6-3E као пуковског система командовања и управљања омогућава везу између три батеријска командна пункта истог типа, у којем је увезано готово 18 самоходних лансирних оруђа 96К6 „Панцир-С1Е“. Овако конципирана формацијска структура се одликује изузетно великом ватреном моћи и у стању је да се успешно бори са 100+ различитих ваздушних циљева.

Јединице чувеног Трећег ракетног дивизиона који се налази саставу 250.ракетне бригаде Војске Србије приказале су српском министру одбране, али и широј јавности, батеријски командни пункт 19S6-3E који је намењен за координирање рада између 6 самоходних лансирних јединица (СЛО) “Панцир-С1Е”

Командни пункт 19S6-3E је конструисан да управља батеријском, али и пуковском формацијом, када су у питању јединице противваздухопловне одбране. У возилу се налазе три аутоматизована радна места, радно место возача, и два кревета који су намењени за одмор чланова посаде.

Панцир-С1 Т-122

Када се ово возило у формацијском смислу употребљава као батеријски пункт управљања, 19S6-3E омогућава увезивање до шест самоходних лансирних јединица 96К6 „Панцир-С1Е“  у јединствен систем, што обезбеђује  чврсту тактичку координацију. Оваква конекција се може остварити и у покрету што представља његов посебан квалитет.Удаљеност са које је могуће остварити конекцију са самоходним лансирним јединицама достиже 10 км. Повезаност са ватреним јединицама се остварује на неколико начина: радиовезом, преко каблова или путем оптичког кабла.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Употреба комплекса 19S6-3E као пуковског система командовања и управљања омогућава повезивање са три батеријска командна пункта истог типа, у којем је увезано готово 18 самоходних лансирних оруђа 96К6 „Панцир-С1“. Овако конципирана формацијска структура се одликује изузетно великом ватреном моћи и у стању је да се успешно бори са 100+ различитих ваздушних циљева.

Подсетник

96К6 „Панцир С1” је противваздухопловни хибридни ракетно-топовски систем кратког домета. Он је намењен за заштиту цивилних и војних објеката од напада свим савременим и перспективним средствима ваздушног напада. Ефикасан је у свим метео условима без обира на доба дана (дан/ноћ), при масовној употреби противничких система за противелектронску борбу. Ракетама може да гађа циљеве на даљини 20 км/ висини 15 км, док топовима покрива даљину до 5.000 метара. Топови дејствују брзином од око 4.800 граната у минути. Захваљујући својој универзалности систем се може употребити и против копнених и надводних циљева.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *