ВИДЕО:Десантно-јуришни хеликоптер Ми-24 пролетео тик изнад глава сиријских војника

Ми-24 Сирија

На видео материјалу се види ниски прелет десантно-јуришног хеликоптера Ми-24 који се налази у саставу сиријске армије. Наиме, један од ових хеликоптера је ангажован на истоку државе у циљу пратње колоне сиријске војске која се кретала ка граду Дејр ез Зор.

Пре почетка несрећног рата у Сирији сиријска армија је у свом саставу имала око тридесетак оперативних ударних хеликоптера Ми-25 (ознака за експортну верзију Ми-24).

Током овог сукоба ови хеликоптери су активно употребљавани у великом броју противтерористичких операција. Они су са великим успехом нападали позиције у којима су се налазиле терористичке снаге као и њихова борбено-транспортна средства. Том приликом су масовно употребљаване невођене а повремено и вођене ракета, као и гравитационе бомбе.

 

Иначе у последње време је појачана активности терориста Исламске државе на овом простору.  У неколико наврата су управо на комуникацији Палмира- Дејр ез Зор регистровани напади терориста  где су сиријским снагама нанети осетни губици. Овај регион и даље није у потпуности ослобођен од терористичких снага, које су се након разбијања на овом простору поново прикупиле у снабделе наоружањем.

> Телеграм страница

На сузбијању бандитско-терористичких активности овде се у блиском временском периоду могу очекивати просторно ограничене операције сиријске армије које ће имати класичан противтероростички карактер. У њима ће учествовати до 2 хиљаде војника, најмање један оклопно-механизовани батаљон, као и ескадрила хеликоптера Ми-24. У операцији ће засигурно учествовати и саветници из руског ССО, делови ССО (снајперисти и оператори на “Корнетима”), руски ЧВК и локалне милиције.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *