ВИДЕО:Како припадници руског ЧВК (г.Вагнера) припремају гулаш од крокодила

Месо Крокодила Вагнер

У кулинарском свету месо крокодила је на веома великој цени. Многи сматрају да је опоро и жилаво, због изгледа саме животиње која је један од главних предатора у животињском свету. Међутим, текстура крокодилског меса највише подсећа на пилетину. Гурмани који су пробали ово месо кажу да је укус меса комбинација пилетине/ћуретине и ракова.


Централноафричка Репубилка је постала нови полигон за припаднике руских плаћеничких војних компанија које у овај део света шаљу велики број свог људства. То су веома искусни људи који су прошли ратишта од Кавказа па све до Сирије. У њиховим редовима нису ретки ни ветерани авганистанског рата који се и даље веома добро држе, захваљаујући редовним тренинзима али и правилној исхрани. Процена је да у овој земљи Група Вагнер има 800-1000 својих људи.

Они су на терену ЦАР ангажовани као обезбеђење важних војних и политичких личности , реализују програме обуке за локалне снаге, а учествују и у б/д. Често је њихово учешће пресудан фактор приликом остваривања одлучујуће предности у борби.

На видео материјалу се види припрема свеже уловљеног крокодила. Централноафричка Република је богата овим рептилима. У кулинарском свету месо крокодила је на веома великој цени. Многи сматрају да је опоро и жилаво, због изгледа саме животиње која је један од главних предатора у животињском свету. Међутим, текстура крокодилског меса највише подсећа на пилетину. Гурмани који су пробали ово месо кажу да је укус меса комбинација пилетине/ћуретине и ракова. Ова посластица невероватно је богата протеинима, омега-3 масним киселинама, Б витаминима, калијумом, фосфором и другим корисним материјама, а такође садржи минималну количину масти и холестерола. Концетрација протеина у једном килограму крокодилског меса је значајно већа у односу на меса домаћих животиња (пилетина, свињетина, говедина и сл.).

Приликом припреме углавном се кува, али се може и пећи на роштиљу. Посебно је месо репа интересантно за пржење. Оно се може маринирати разним зачинима. Одлично се слаже са поврћем, јајима и печуркама.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *