Украјинска војска поново засула позиције милиције ДНР: нађена неексплодирана мина из Србије (ФОТО)

Мина М73НЕ Србија

У минобацачком нападу на позиције народне милиције ДНР у насељеном месту Јелењовка употребљене мине које су произведене у Србији. Ради се о моделу М73НЕ (Крушик Ваљево) које су током 2016.године испоручене ино-партнерима из САД, Саудијске Арабије и УАЕ, а које су се након тога нашле у рукама украјинске војске.

Према тим изворима ради се о минобацачкој мини ознаке М73НЕ (кал.60мм) које је произведена у заводу Крушик из Ваљева. Граната је произведена 2016.године.

У материјалу се даље наводи да су те 2016.године владе трију земаља (САД, Саудијска Арабија и УАЕ) од српског произвођача муниције наручили неутврђену количину минобацачких мина М73НЕ калибра 60мм.


⚠️ Постаните члан једног од најбројнијих српских канала на Телеграм платформи Борбени Ефективи > ЛИНК


На крају аутор овог материјала констатује да није тешко погодити како су ове гранате стигле у Украјину, и употребљене за гранатирање цивилних циљева на територији Републике.

У минобацачком нападу на насељено месту Јелењовка употребљено је 15-20 мина калибра 60мм. Том приликом су настрадале четири сеоске куће на којима је оштећен цреп, попуцала стакла, као и површина фасада од расипања гелера. Губитака у живој сили није било.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *