Појавио видео на коме се види дејство из нове снајперске пушке ДВЛ-10 М1 „Диверзант“ (ВИДЕО)

Диверзант

На видео материјалу се види тестирање нове пушке коју је произвела позната руска компанија Lobaev Arms, позната по веома квалитетним моделима високопрецизних далекометних пушака. ДВЛ-10 М1 „Диверзант“ је намењена опремању специјалних састава у оквиру руске армије.


Као што јој и само име (“диверзант”)  каже она ће своју експлоатацију највише имати у извиђачко-диверзантским јединицама руске армије. Претпоставка је да ова је ова пушка имала своју борбену пробу и у Сирији. Њу су тамо испробале јединице ССО (Снаге га специјалне операције), које су уништиле на хиљаде терористичких циљева само у снајперским дејствима.


ДВЛ-10 М1 „Диверзант“ употребљава муницију калибра .308Win. Ради се о веома прецизној модуларној тактичкој снајперској пушци коју је произвела компанија Lobaev Arms. „Диверзант“ је пригушена, компактна пушка која је специјално развијена за употребу у извиђачко-диверзантским јединицама руске армије. Веома је ергономична и лагана за ношење, а у ватреном дејству изузетно прецизна на респектабилним даљинама.


Као што смо рекли из снајперске пушке ДВЛ-10 М1 „Диверзант“ се дејствује муницијом у калибру .308 Win. Она се слаже у посебан оквир капацитета пет метака.

Lobaev Arms је пре две године јавности представио још новитета, снајперске пушку ДВЛ-10 М1 “Диверзант” и ДВЛ-10 М2 “Урбана”. Прва пушка је предвиђена за експлоатацију у војним јединицама, док је друга специјално пројектована за употребу у специјалним полицијским јединицама, где је посебно ефикасна у градским условима. Груписање погодака код обе пушке одговара највишим светским стандардима (“Диверзант”-0,5 МОА, “Урбана”-0,38 МОА).

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *