Народна милиција убила искусног украјинског подофоцира и уништила аутоцистерну (ФОТО)

Милиција убила подофицира

⚠️ФРОНТ ДОНБАС: Јединице Народне милиције Доњецке Републике у борбама око села Гранитно убиле искусног украјинског подофицира (екв.старији водник 1 класе). Ради се о Халикову Журовичу који се до смрти налазио у саставу 93-ће механизоване бригаде ВСУ. Код села Пришиб уништена позиција украјинске армије на којој се налазила аутоцистерна.


Јединице Народне милиције Доњецке Републике у борбама око села Гранитно убиле искусног украјинског подофицира (екв.старији водник 1 класе). Ради се о Халикову Журовичу који се до смрти налазио у саставу 93-ће механизоване бригаде ВСУ.

Ова бригада у својој зони одговорности има подручје насељеног пункта Гранитно где су вођене борбе. Ради се о формацији која у свом саставу има један тенковски и три механизована батаљона. Спада у ред борбено најискуснијих јединица украјинске војске. За време операција на простору Донбаса бригада је изгубила преко 270 људи. Око 1000 њених припадника је добило државне одликовања, а тројица су добила орден Хероја Украјине.

Јединице Народне милиције ЛНР у рејону села Пришиб уништиле једну аутоцистерну која се налазила у саставу украјинске војске (57-ма моторизована бригада).Претпоставља се да је напад изведен противтенковском вођеном ракетом. Процене су да и у овом случају има губитака у ж/с (возач и сувозач).

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *