Украјински диверзанти упали у окружење: послали поруку Зеленском (ВИДЕО)

Украјински диверзанти

⚠️ ФРОНТ ДОНБАС: Украјински диверзанти, тачније елементи ИДГ из састава 93-ће механизоване бригаде “Хладни Јар” која је пре неки дан упали у насељено место Старомаринка која се налази на самој линији фронта (део насељеног места је у вакум-простору између 2 линије) наводно послали видео-поруку председнику Украјине Зеленском у коме од њега траже да им упути појачање.


По свему судећи, корито реке Калмијус која представља једину одступницу преко које могу да се извуку украјински диверзанти се налази под ватреном контролом јединица ДНР (1-ва гардијска моторизована Славјанска бригада) које су распоређене по доминатним положајима око овог села. На овај начин украјинске снаге се налазе у веома тешкој ситуацији где су практично одсечене (налазе се у обручу/котлу).

Ове јединице су према сведочењу борца који је упутио поруку у претходних неколико дана претрпеле велике губитке. Пре свега од артиљерије ДНР која је пошумљено подручје око корита р.Калмијус која се налази на најнижој надморској висини поклопила ватром.

Наиме, као што је пре неки дан објављено украјински диверзанти (њих 50 из састава 🔺93-ће механизоване бригаде “Хладни Јар”) упала је у нп Старомаринка (ДНР) где је окачила украјинску заставу и матлетирала углавном старије локално становништво. Ове снаге су успеле да заузму ово насеље које се налази у међупростору између две линије фронта, које ипак више гравититра ДНР.

У противудару делова 🔺1-ве гардијске моторизоване „Славјанске“ бригаде НМ ДНР масовно је примењена и артиљерија која је засула једину одступницу преко које се могла извући ова група (корито р.Калмијус). Ова група се нашла под жестоком ватром, те је приликом контрабатирања морала да буде употребљена и бпл, укључујући и фамозни Bayraktar TB2 који је по речима украјинског генералштаба том приликом наводио арт. ватру хаубица кал.122 и 152мм.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *