АКТУЕЛНО:Британски инструктори интензивно обучавају извиђачке групе Косовских* снага безбедности

Инструктори Косово

🇬🇧Британски инструктори су том приликом оспособили групу Косовских* снага безбедности (КСБ) да ефикасно делују у условима савременог рата, са фокусом на осматрање и детекцију на првој линији фронта, и њеној ближој тактичкој дубини. Обуку су реализовали специјалисти Варминстерског одељења за оклопну тактику и осматрање бојишта.


Група КБС (Косовске снаге безбедности) завршила је обуку коју су организовали инструктори 🔺Варминстерског одељења за оклопну тактику и извиђање бојишта (Велика Британија). Њих је оспособила група инсруктора специјалозиваних за обуку извиђачких састава британске армије.Ово је пренео и косовски* министар одбране Арменд Мехај.

Основни циљ ове обуке је било оспособљавање извиђачких јединица КБС да ефикасно делују у условима савременог рата. Главни фокус је на осматрању и детекцији на првој линији фронта, и ближој тактичкој дубини.

Претпоставка је да су том приликом припадници КБС користили и савремену технику која се том приликом употребљава. То су пре свега дневноноћни оптоелектронски уређаји, извиђачке беспилотне летелице различите класе, комуникациони системи. Није искључено ни упознавање са 🔺ласерским озрачивачима земаљских циљева, као и употреба система са вођеним противоклопним ракетама.

Ови специјалисти су припадницима КБС могли да пренесу знања из основне тактике примене оклопних возила у извиђачким мисијама, укључујући и тактику механизоване групе у нападу/одбрани.

Пољска
Постани члан Телеграм канала Борбени Ефективи

>ЛИНК<

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *